Arket ook in Luxemburg van start

Foto: Chrispictures / Shutterstock.com

Arket, een keten van conceptwinkels van de H&M-groep, opent op 15 mei een eerste vestiging in het Groothertogdom Luxemburg. Die komt in de nieuwe Cloche d’Or-wijk in de hoofdstad Luxemburg.

 

Duurzaam en tijdloos

Op 15 mei opent Arket een eerste Luxemburgse winkel in de hoofdstad van het Groothertogdom. De dochterformule van de H&M-groep vestigt zich op de Boulevard F. W. Raiffeisen, in het zuiden van het stadscentrum. Het wordt een debuut van formaat: de winkel wordt 900 m² groot, verdeeld over twee verdiepingen. Shoppers vinden er het volledige assortiment van de minimalistische formule, die zowel kleding- als verzorgingsproducten aanbiedt voor mannen, vrouwen en kinderen. 

 

Arket profileert zich als een “moderne markt met essentiële, goedgemaakte producten” en biedt naast kleding ook een interieurcollectie aan, net zoals accessoires en objecten voor dagelijks gebruik. De keten legt ook een focus op duurzaamheid en tijdloosheid, met als insteek dat de producten gemaakt zijn om “voor een lange tijd gebruikt en bemind” te worden.

 

In de Luxemburgse vestiging komt eveneens een vegetarisch café, zoals dat eveneens te vinden is in onder andere de Antwerpse winkel van de keten. Het geserveerde menu is er gebaseerd op het ‘New Nordic Food Manifesto’, waarbij pure en gezonde voeding centraal staat.