Arket opent vandaag in Amsterdam | RetailDetail

Arket opent vandaag in Amsterdam

Arket opent vandaag in Amsterdam
Arket

Vandaag opent in Amsterdam een nieuwe vestiging van Arket, een van de ketens van de Zweedse H&M-groep. Het is na Brussel, Kopenhagen, Londen (2) en München nog maar de zesde winkel van de keten.

 

Basisstukken

De winkel van Arket in Amsterdam, aan het Koningsplein, bestaat uit drie verdiepingen met op de benedenverdieping een café, de homecollectie en de herenkleding. Op de eerste verdieping is de kinderkleding te vinden en op de tweede en derde verdieping is er plaats gemaakt voor de vrouwencollectie. Naast kleding verkoopt Arket ook accessoires voor in huis en gezonde voeding.

 

Arket pakt het op vlak van kleding anders aan dan de meeste ketens van H&M: in de winkel zijn vooral basistukken te vinden en de Scandinavische invloed is bij Arket overduidelijk. De keten positioneert zich ook in het duurdere segment. “We hebben zaken gekozen die je echt nodig hebt, maar dan wel daar de beste versie van”, zei creatief directeur Ulrika Bernhardtz daar eerder al over.

 

Met de opening van Arket verstevigt H&M nog meer zijn aanwezigheid in de Nederlandse hoofdstad. Zo zijn er in Amsterdam naast zes vestigingen van H&M ook winkels van COS, Monki, Weekday en & Other Stories.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Albert Heijn experimenteert met nieuwe versconcepten

16/05/2018

In de vernieuwde Albert Heijn in Hoofddorp brengt de supermarktketen alle innovaties en proefprojecten rond vers bij elkaar: de nieuwe winkel heeft een pluktuin voor kruiden, een borreleiland en meer.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.