Arket opent vandaag in Amsterdam | RetailDetail

Arket opent vandaag in Amsterdam

Arket opent vandaag in Amsterdam
Arket

Vandaag opent in Amsterdam een nieuwe vestiging van Arket, een van de ketens van de Zweedse H&M-groep. Het is na Brussel, Kopenhagen, Londen (2) en München nog maar de zesde winkel van de keten.

 

Basisstukken

De winkel van Arket in Amsterdam, aan het Koningsplein, bestaat uit drie verdiepingen met op de benedenverdieping een café, de homecollectie en de herenkleding. Op de eerste verdieping is de kinderkleding te vinden en op de tweede en derde verdieping is er plaats gemaakt voor de vrouwencollectie. Naast kleding verkoopt Arket ook accessoires voor in huis en gezonde voeding.

 

Arket pakt het op vlak van kleding anders aan dan de meeste ketens van H&M: in de winkel zijn vooral basistukken te vinden en de Scandinavische invloed is bij Arket overduidelijk. De keten positioneert zich ook in het duurdere segment. “We hebben zaken gekozen die je echt nodig hebt, maar dan wel daar de beste versie van”, zei creatief directeur Ulrika Bernhardtz daar eerder al over.

 

Met de opening van Arket verstevigt H&M nog meer zijn aanwezigheid in de Nederlandse hoofdstad. Zo zijn er in Amsterdam naast zes vestigingen van H&M ook winkels van COS, Monki, Weekday en & Other Stories.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.