Arket opent vandaag in Amsterdam

Arket opent vandaag in Amsterdam

Vandaag opent in Amsterdam een nieuwe vestiging van Arket, een van de ketens van de Zweedse H&M-groep. Het is na Brussel, Kopenhagen, Londen (2) en München nog maar de zesde winkel van de keten.

 

Basisstukken

De winkel van Arket in Amsterdam, aan het Koningsplein, bestaat uit drie verdiepingen met op de benedenverdieping een café, de homecollectie en de herenkleding. Op de eerste verdieping is de kinderkleding te vinden en op de tweede en derde verdieping is er plaats gemaakt voor de vrouwencollectie. Naast kleding verkoopt Arket ook accessoires voor in huis en gezonde voeding.

 

Arket pakt het op vlak van kleding anders aan dan de meeste ketens van H&M: in de winkel zijn vooral basistukken te vinden en de Scandinavische invloed is bij Arket overduidelijk. De keten positioneert zich ook in het duurdere segment. “We hebben zaken gekozen die je echt nodig hebt, maar dan wel daar de beste versie van”, zei creatief directeur Ulrika Bernhardtz daar eerder al over.

 

Met de opening van Arket verstevigt H&M nog meer zijn aanwezigheid in de Nederlandse hoofdstad. Zo zijn er in Amsterdam naast zes vestigingen van H&M ook winkels van COS, Monki, Weekday en & Other Stories.