Avance sluit drie Brabantse winkels

Avance sluit drie winkels in Vlaams-Brabant
Shutterstock.com

Cardi Fashion Group, de moedermaatschappij van de Avance-schoenwinkels, sluit de filialen in Diest, Leuven en Tielt-Winge. De vestigingen zouden niet rendabel zijn.

 

Uitverkoop

De betrokken filialen houden momenteel uitverkoop. Nadien zullen ze gesloten worden, meldt Made in Vlaams-Brabant naar een mededeling op het uitstalraam. Cardi nam minder dan drie jaar geleden dertien Avance-winkels over van Euro Shoe Group, dat zich wilde concentreren op de Bristol-winkels. De voormalige eigenaar bleef via een minderheidsbelang in Cardi echter wel betrokken bij Avance.

 

De nieuwe eigenaars wilden komaf maken met het keten-imago van Avance en de winkels een meer persoonlijke uitstraling geven. "Het moet een plek zijn waar je met de hele familie graag komt. Beleving komt op de eerste plaats", was het idee al in 2017. Daar gaat de Limburgse groep dus nu ook echt naar handelen.

 

Waarom de drie vestigingen precies dichtgaan, is niet bekendgemaakt. Cardi kampt wel met een schuld van ruim 5,5 miljoen euro: afgelopen boekjaar bedroeg het verlies bijna 1 miljoen euro. In de jaarrekening stelde het bedrijf de overheadkosten te willen verlagen, waarbij "filialen die niet positief bijdragen, zullen worden gesloten."