Banana Republic gaat alle Britse winkels sluiten | RetailDetail

Banana Republic gaat alle Britse winkels sluiten

Banana Republic gaat alle Britse winkels sluiten

Modeketen Banana Republic heeft bevestigd dat ze zich binnenkort gaat terugtrekken uit het Verenigd Koninkrijk. Momenteel heeft de keten er acht winkels, maar die sluiten dus allemaal de deuren.

75 winkelsluitingen wereldwijd

De keuze om het Verenigd Koninkrijk te verlaten komt na meer dan een jaar van teleurstellende resultaten. Daarom werd er in mei een nieuwe strategie voorgesteld die de algemene tendens binnen het bedrijf moest verbeteren en daar hoort ook de sluiting van de Britse winkels bij. De meeste filialen zullen al tegen het einde van het boekjaar 2016 de deuren sluiten.

 

Ook in andere landen wil Gap, het moederbedrijf van Banana Republic, meerdere winkels sluiten: in totaal zullen er wereldwijd ongeveer 75 winkels verdwijnen. In New York worden een aantal winkels dan weer omgevormd naar outlets. Gap doet het in het algemeen al niet zo goed, maar bij Banana Republic zijn de problemen nog groter en dus worden er drastische maatregelen genomen.

 

In augustus meldde Banana Republic nog dat de vergelijkbare omzet in het tweede kwartaal van 2016 met 9% was gedaald: het was al het zesde kwartaal op rij dat de vergelijkbare omzet daalde.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.