Banana Republic gaat alle Britse winkels sluiten | RetailDetail

Banana Republic gaat alle Britse winkels sluiten

Banana Republic gaat alle Britse winkels sluiten

Modeketen Banana Republic heeft bevestigd dat ze zich binnenkort gaat terugtrekken uit het Verenigd Koninkrijk. Momenteel heeft de keten er acht winkels, maar die sluiten dus allemaal de deuren.

75 winkelsluitingen wereldwijd

De keuze om het Verenigd Koninkrijk te verlaten komt na meer dan een jaar van teleurstellende resultaten. Daarom werd er in mei een nieuwe strategie voorgesteld die de algemene tendens binnen het bedrijf moest verbeteren en daar hoort ook de sluiting van de Britse winkels bij. De meeste filialen zullen al tegen het einde van het boekjaar 2016 de deuren sluiten.

 

Ook in andere landen wil Gap, het moederbedrijf van Banana Republic, meerdere winkels sluiten: in totaal zullen er wereldwijd ongeveer 75 winkels verdwijnen. In New York worden een aantal winkels dan weer omgevormd naar outlets. Gap doet het in het algemeen al niet zo goed, maar bij Banana Republic zijn de problemen nog groter en dus worden er drastische maatregelen genomen.

 

In augustus meldde Banana Republic nog dat de vergelijkbare omzet in het tweede kwartaal van 2016 met 9% was gedaald: het was al het zesde kwartaal op rij dat de vergelijkbare omzet daalde.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.