Banken duwen FNG dieper in de problemen

De merken van retailer FNG
Beeld: FNG

Alweer slecht nieuws voor FNG: de banken weigeren de noodlijdende modegroep extra geld toe te steken, dat onder andere nodig is voor de aankoop van de nieuwe najaarscollecties.

 

Mokerslag van de banken

Vandaag had D-day moeten zijn voor de moedermaatschappij van onder andere Brantano en Miss Etam, maar het nieuws kwam uit eerder onverwachte hoek. Geen nieuws over een herstelplan - hoewel kersvers CEO Paul Lembrechts vandaag als deadline had uitgeroepen - maar wel een keiharde weigering van de banken om extra geld toe te steken.

 

Het bankenconsortium geeft dan wel uitstel voor de terugbetaling van een al bestaande lening van 22 miljoen euro, zo schrijft De Standaard, maar extra geld komt er niet. Waar het geld voor de herfstcollecties dan wel vandaan moet komen, is nog niet geweten. De Tijd spreekt over vier pistes: een investeringsfonds, nog eens een obligatie-uitgifte, oude voorraden verkopen en bedrijfsonderdelen van de hand doen. 

 

Die laatste lijkt de meest waarschijnlijke optie te zijn, al sluit FNG uit dat het Ellos - de Scandinavische webshop waarvan de aankoop de hele zaak aan het rollen bracht - nu alweer wil verkopen. Wel gaan er mogelijk "specifieke onderdelen van de Beneluxactiviteiten" onder de hamer.