Beeline Group verkoopt winkels SIX en I Am aan Lovisa

beeline group

Beeline Group heeft een akkoord gesloten met het Australische bedrijf Lovisa over de verkoop van een gedeelte van zijn Europese winkels met de enseignes SIX en I AM. 

 

74 Europese winkels

In totaal gaat het om 74 winkels in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland en Luxemburg. De nieuwe eigenaar, Lovisa, zal de voormalige SIX en I AM-filialen onder een eigen merknaam verder uitbaten. Het personeel van alle betrokken vestigingen zal bovendien mee de overstap maken, blijkt uit een persbericht.

 

Beeline heeft ook winkels in Frankrijk. En hoewel die geen deel uitmaken van de huidige deal, zal het bedrijf de Franse tak binnnenkort toch te koop zetten. Beeline wil zich in de toekomst concentreren op zijn kernactiviteiten, met name concessies, en op e-commerce, en stopt daarom de eigen retail- en franchiseactiviteiten.

 

Lovisa is een beursgenoteerd Australisch bedrijf dat is opgericht in april 2010. Het is snel uitgegroeid tot een van de leidende wereldwijde retailers in fast-fashion sieraden. Ze hebben meer dan 450 winkels in de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Singapore en Maleisië en franchisewinkels in het Midden Oosten en Vietnam.