Bel&Bo neemt 8 winkels Charles Vögele over | RetailDetail

Bel&Bo neemt 8 winkels Charles Vögele over, 27 gaan failliet

Bel&Bo neemt 8 winkels Charles Vögele over, 27 gaan failliet

De Belgische modeketen Bel&Bo gaat acht winkels van het Zwitserse Charles Vögele in België overnemen. Vijf winkels van Bel&Bo zullen daardoor verhuizen naar een nieuwe locatie, terwijl drie andere winkels volledig nieuw zijn.

Net geen honderd filialen

Het gaat over de winkels van Charles Vögele in Ieper, Korbeek-Lo, Lommel, Ninove, Poperinge, Schelle, Tielt-Winge en Tienen. De drie nieuwe winkels zullen hun deuren begin 2017 openen. Door de uitbreiding stijgt het aantal filialen van Bel&Bo van 94 naar 97.

 

De overname van de winkels komt er nadat Charles Vögele in juli besloot om zich volledig terug te trekken uit België. Sinds 5 juli stond de keten onder toezicht van de rechtbank van koophandel in Antwerpen en die gaf op 18 november de toestemming voor de overname van de winkels door Bel&Bo.

 

Einde voor 27 filialen

De overname door Bel&Bo komt als een godsgeschenk voor de werknemers van Charles Vögele, want voor de andere 33 filialen was er niet al te veel interesse. Amper zes andere vestiginen vonden een overnemer: Jeanspoker nam er daarvan twee voor zijn rekening (Boortmeerbeek en Herstal), ZEB nam de winkel in Eeklo over, Chaussea die in Merksem, Immgest die in Luik (Longdoz) en You + Me die in Moeskroen.

 

De winkels die een overnemer vonden, gaan op 1 december over op de nieuwe eigenaar. Zo moeten een zeventigtal arbeidsplaatsen gered kunnen worden. De andere 27 filialen zijn vandaag failliet verklaard: daarmee komt een einde aan de aanwezigheid van Charles Vögele in België, die in 1999 begon.

 

Onlangs werd de volledige groep nog overgenomen door het Italiaanse OVS, dat alle winkels gaat omvormen naar het eigen concept. Daardoor verdwijnt Charles Vögele wereldwijd volledig uit het straatbeeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.