Belgisch Marie Méro trekt naar Nederland

Marie Méro trekt naar Nederland
Marie Méro

Het Belgische modelabel Marie Méro opent deze week een eerste Nederlandse winkel in Maastricht. Het is de eerste keer dat het label met een eigen winkel de grens oversteekt, maar vermoedelijk niet de laatste: voor de komende jaren staan er nog meer winkelopeningen in Nederland gepland.

 

Opportuniteit

Volgens mede-eigenaar Ruben Van der Elst was de winkel in Maastricht een opportuniteit: "We hadden in Maastricht een multimerkenwinkel waar wij mee werkten en wij wisten dat de eigenaresse wilde stoppen", vertelt hij aan FashionUnited. “Wij hebben toen gevraagd om het pand over te nemen.”

 

Daarmee is de expansiedrang van Marie Méro evenwel niet ten einde: Van der Elst wil "wanneer alles goed gaat" nog meer winkels open in Nederland. Daarbij denkt hij in de eerste plaats aan het zuiden van het land, maar ook Midden-Nederland sluit hij niet uit: "We hebben besloten om uit te breiden met onze eigen winkels, en België is eenmaal geen groot land", klinkt het.

 

Grotere panden

Het nieuwe filiaal in Maastricht volgt het nieuwe concept dat vorig jaar voor het eerst gelanceerd werd bij de heropening in Gent. Intussen kwam er ook al een nieuwe winkel volgens dat concept in Hasselt bij en later volgt ook nog Antwerpen. Volgens Van der Elst zullen de nieuwe winkels hetzelfde stramien volgen.

 

Een belangrijke ontwikkeling daarbij is dat de winkels gevestigd zullen zijn in grotere panden, om de collecties meer ruimte te geven en meer rust in de winkels in te bouwen. De eerste winkel van de keten, die in 2010 in Knokke werd geopend, is 90 m² groot. Voor de nieuwe filialen zoekt het merk eerder naar panden van ongeveer 130 m². De vestiging in Maastricht valt daar precies tussen, met een oppervlakte van 110 m².

 

Marie Méro heeft intussen zeven filialen in België. Het merk is ook verkrijgbaar bij Galeria Inno en bij een hele reeks andere multimerkenzaken in de Benelux, Engeland en Ierland.