Belgische startup brengt haute couture modeshops online samen | RetailDetail

Belgische startup brengt haute couture modeshops online samen

Belgische startup brengt haute couture modeshops online samen

De Belgische startup CarréCouture gaat dit weekend officieel van start, nadat Jeroen en Nathalie Pompen (broer en zus) er meer dan twee jaar aan hebben gewerkt. De webshop is een platform voor haute couture modeshops.

50 winkels tegen eind 2017

De oprichters spreken zelf wel niet graag van een webshop, maar hebben het eerder over een ‘online stijladviseur’, ‘facilitator’ of ‘modedienstverlener’. Op de website zijn momenteel collecties te vinden die verkocht worden bij zestien onafhankelijke modeboetieks. Die bevinden zich niet enkel in België, maar ook in Frankrijk, Nederland en Luxemburg.

 

“In totaal willen we naar 8.000 stuks evolueren per seizoen. Tegen eind dit jaar willen we aan vijftig winkels zitten”, zegt oprichtster en mede-eigenaar Nathalie Pompen aan De Tijd. Voorlopig houden ze het enkel bij damesmode. In de toekomst komt daar mogelijk nog mannenmode of lingerie bij. “We willen bij de opstart onze focus behouden. Als je alles tegelijk wil doen, riskeer je niks grondig te doen.”

 

De verzendingen van de bestellingen worden ook niet door CarréCouture gedaan, maar wel door de winkeliers zelf. DHL haalt de pakjes bij hen op, waarna ze wereldwijd verzonden worden. “Als de fysieke boetiek om 10 uur opengaat, is het goed mogelijk dat er al een paar bestellingen via CarréCouture zijn binnengelopen. Een pakketje voor Rio de Janeiro, eentje voor Berlijn, eentje voor Parijs. Dan heeft de boetiek al een paar honderd euro verdiend nog voor er één klant over de vloer is gekomen”, aldus Pompen.

 

Wereldwijd

CarréCouture zorgt er wel voor dat alle onafhankelijke modeboetieks een kwalitatieve webshop op poten kunnen zetten, zonder dat ze daar zwaar moeten in investeren. “We creëren voor hen een nieuw wereldwijd verkoopkanaal. Met eigen fotografie, eigen marketing, een eigen huisstijl en eigen customer care. We regelen alles.”

 

Nathalie Pompen deed ook heel wat marktonderzoek bij partijen als Farfetch, Yoox, Neiman Marcus en Net-a-Porter. Daar voelde ze dat het bij die platformen vooral rond de verkoop draaide en minder rond het opbouwen van een relatie met de klant. Dat wil ze nu anders doen op CarréCouture.

 

Nathalie Pompen is bedenker en oprichter van CarréCouture en heeft 75% van de aandelen in handen. De andere 25 procent liggen bij investeringsmaatschappij De Raekt. Samen hopen ze binnen zes jaar break even te draaien. Broer Jeroen Pompen is momenteel CEO van het bedrijf en moet zich bezig houden met de dagelijkse gang van zaken.

 

Het vergelijkbare Farfetch haalt momenteel een omzet van 800 miljoen dollar (700 miljoen euro), maar is na negen jaar nog steeds niet winstgevend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Amper 2% Amazon Alexa-gebruikers kocht al via voice

07/08/2018

Slechts 2% van alle Amazon Echo-eigenaars in de VS kocht al iets via de slimme speakers. Velen probeerden het al wel, maar haakten onderweg af. Is de technologie waardeloos of nog niet klaar?