Beperkte doorstart voor Focus Fashion

Beperkte doorstart voor Focus Fashion

De regionale modeketen Focus Fashion, die recent failliet werd verklaard, maakt in sterk afgeslankte vorm een doorstart. Alleen de vestigingen in Ruurlo en Groenlo blijven open.

Zeven winkels sluiten deuren

Volgens dagblad De Stentor wordt de doorstart gerealiseerd door de ondernemer achter de keten die in een nieuwe besloten vennootschap doorgaat met de winkels. Wanneer de twee overgebleven vestigingen heropenen is nog niet duidelijk, wel is al geweten dat door de doorstart een aantal werknemers zijn baan kan behouden.

 

Zeven winkels hebben door de maatregel definitief de deuren gesloten. Naast de twee winkels die werden gered bij de doorstart, is een derde winkel door een andere ondernemer overgenomen. Het gaat daarbij om de vestiging in het Twentse Haaksbergen, die weliswaar onder een andere naam verdergaat.

 

Focus Fashion bestaat sinds 1984 en is regionaal een bekende naam: de modeketen had tien winkels in het oosten van Nederland. Volgens curator Eef Steentjes kon de keten het echter niet bolwerken in de economische situatie in Nederland. Daarbij heeft immers vooral het middensegment in de modesector, waarin Focus Fashion actief is, het zwaar te verduren.

Tags: