Beperkte doorstart voor Focus Fashion | RetailDetail

Beperkte doorstart voor Focus Fashion

Beperkte doorstart voor Focus Fashion

De regionale modeketen Focus Fashion, die recent failliet werd verklaard, maakt in sterk afgeslankte vorm een doorstart. Alleen de vestigingen in Ruurlo en Groenlo blijven open.

Zeven winkels sluiten deuren

Volgens dagblad De Stentor wordt de doorstart gerealiseerd door de ondernemer achter de keten die in een nieuwe besloten vennootschap doorgaat met de winkels. Wanneer de twee overgebleven vestigingen heropenen is nog niet duidelijk, wel is al geweten dat door de doorstart een aantal werknemers zijn baan kan behouden.

 

Zeven winkels hebben door de maatregel definitief de deuren gesloten. Naast de twee winkels die werden gered bij de doorstart, is een derde winkel door een andere ondernemer overgenomen. Het gaat daarbij om de vestiging in het Twentse Haaksbergen, die weliswaar onder een andere naam verdergaat.

 

Focus Fashion bestaat sinds 1984 en is regionaal een bekende naam: de modeketen had tien winkels in het oosten van Nederland. Volgens curator Eef Steentjes kon de keten het echter niet bolwerken in de economische situatie in Nederland. Daarbij heeft immers vooral het middensegment in de modesector, waarin Focus Fashion actief is, het zwaar te verduren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.