Bestseller investeert in About You | RetailDetail

Bestseller investeert in About You

Bestseller investeert in About You
© About You GmbH/Johannes Arlt

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

 

Nieuwe markten betreden

Bestseller, bekend van modeketens als Jack & Jones en Vero Moda, doet de investering via haar holding Heartland, die hierdoor een ‘dubbelcijferig’ aandeel verkrijgt in de startup. Oprichter Otto Group blijft wel de grootste aandeelhouder en ook de bestaande aandeelhouders (German Media Pool, Seven Ventures en het management) nemen deel aan de kapitaalverhoging. Als gevolg van de investering bedraagt de waardering van About You nu een klein miljard euro.

 

“Deze samenwerking zal ons toelaten om ons klantenbestand verder uit te breiden, meer marktaandeel te veroveren en snel nieuwe markten te betreden. Tegelijk zullen we het aantal werknemers hier in Hamburg (momenteel 450) in de komende drie jaar verdubbelen”, zegt About You-directeur Tarek Müller.
 

About You is de tweede grootste online modeverkoper van Duitsland, na Zalando. Het bedrijf werkt volgens een hybride model, dat deels retailer is met eigen voorraad en deels marktplaats. De webshop ging vorig jaar officieel van start in België en Nederland. Naar eigen zeggen wil About You in de eerste plaats een inspiratieplatform zijn voor modeliefhebbers, een aspect dat door concurrenten als Zalando en Amazon wordt verwaarloosd. Op termijn hoopt het bedrijf een beursgang te realiseren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.