Bestseller investeert in About You

Bestseller investeert in About You

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

 

Nieuwe markten betreden

Bestseller, bekend van modeketens als Jack & Jones en Vero Moda, doet de investering via haar holding Heartland, die hierdoor een ‘dubbelcijferig’ aandeel verkrijgt in de startup. Oprichter Otto Group blijft wel de grootste aandeelhouder en ook de bestaande aandeelhouders (German Media Pool, Seven Ventures en het management) nemen deel aan de kapitaalverhoging. Als gevolg van de investering bedraagt de waardering van About You nu een klein miljard euro.

 

“Deze samenwerking zal ons toelaten om ons klantenbestand verder uit te breiden, meer marktaandeel te veroveren en snel nieuwe markten te betreden. Tegelijk zullen we het aantal werknemers hier in Hamburg (momenteel 450) in de komende drie jaar verdubbelen”, zegt About You-directeur Tarek Müller.
 

About You is de tweede grootste online modeverkoper van Duitsland, na Zalando. Het bedrijf werkt volgens een hybride model, dat deels retailer is met eigen voorraad en deels marktplaats. De webshop ging vorig jaar officieel van start in België en Nederland. Naar eigen zeggen wil About You in de eerste plaats een inspiratieplatform zijn voor modeliefhebbers, een aspect dat door concurrenten als Zalando en Amazon wordt verwaarloosd. Op termijn hoopt het bedrijf een beursgang te realiseren.