Bestseller neemt belang van 30% in About You

Gevel Jack&Jones Madrid

Heartland, het investeringsvehikel achter het Deense modeconcern Bestseller, heeft een belang van 29% in About You. Die aandelen hebben de Denen verworven in een recente kapitaalronde, waarmee About You zo'n 300 miljoen dollar ophaalde.

 

Participatie van 29%

Vorige maand maakte investeerder Heartland, die ook achter modemerken Only, Vero Moda en Jack&Jones zit, bekend dat het een participatie nam in het Duitse e-commerceplatform About You. Die participatie blijkt goed te zijn voor 29% van alle aandelen, aldus Retailtrends, waardoor About You ongeveer 300 miljoen dollar bijeen sprokkelde. Oprichter Otto Group blijft weliswaar hoofdaandeelhouder.

 

About You wil tegen 2020 één van de drie grootste online moderetailers in Europa zijn, waar momenteel Zalando en het Britse Asos ruime voorsprong in hebben. Terwijl About You vorig jaar slechts 283 miljoen euro omzet behaalde, is Zalando immers goed voor een jaaromzet van zo’n 4,5 miljard euro. Toch groeit het e-commerceplatform fors: vorig jaar ging de verkoop er met 110% op vooruit en ging About You ook onder meer van start in Nederland en België. De bedrijfswaarde van de moderetailer zou inmiddels zowat een miljard euro bedragen en het bedrijf heeft zijn zinnen gezet op een beursgang.

 

Bestseller investeert de laatste jaren actief in multimerkplatformen. Het schrikt er daarbij niet voor terug om ook op meerdere paarden te wedden: het heeft evengoed een aandeel van rond de 30% in Asos. Oprichter Anders Hoch Povlsen kocht zich ook al voor een tiental procent in bij Zalando en nam het online platform voor zelfstandige boetieks Miinto over.