Better Options neemt belang in Macintosh | RetailDetail

Better Options neemt belang in Macintosh

Better Options neemt belang in Macintosh

De Amsterdamse beursmakelaar Better Options LLP heeft een belang van 4,63 procent in het winkelbedrijf Macintosh opgebouwd. Het gaat om de eerste participatiemelding van deze investeerder.

 

Eerste melding

Bedrijven of personen die een belang nemen in een beursgenoteerd bedrijf, zijn verplicht om dit aan te melden bij het betrokken bedrijf en de Autoriteit Financiële Markten als ze daarbij een drempel overschrijden. De eerste drempel is een participatie van 3%. Op die manier wordt vermeden dat bedrijven onverwacht en in stilte worden overgenomen.

 

Bij Macintosh deed Better Options LLP een eerste melding. De beursmakelaar blijkt over 4,63% van alle aandelen en de bijhorende stemrechten te beschikken.

 

Volgens de website van Macintosh werden andere kennisgevingen gedaan door onder meer Breedinvest (20,38%), Delta Lloyd Deelnemingen Fonds (9,99%), Navita (6,06%), Stichting Administratiekantoor Arkelhave (5,10%), Schroder (4,97%), Financière de Léchiquier (4,85%), Delta Lloyd (4,2%) en 4,63% bij Macintosh Retail Group zelf (4,63%).

 

Macintosh Retail Group ging op 22 december in surséance van betaling.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.