Bij H&M kan je nu ook kleding huren

Bij H&M kan je nu ook kleding huren
H&M

H&M is gestart met de verhuur van kleding: in de gerenoveerde winkel in Stockholm is die service voor het eerst beschikbaar gesteld. Ook is er een hersteldienst en een beautysalon in ondergebracht.

 

Feest- en trouwjurken

Leden van het getrouwheidsprogramma kunnen in de vernieuwde winkel een selectie rokken en jurken (zoals feest- en trouwjurken) uit de Conscious Exclusive-collecties van het merk huren. Ze kunnen bovendien ook vooraf een afspraak boeken met een stylist, zodat ze zich kunnen laten adviseren bij hun kledingkeuze. Ze kunnen maximaal drie items tegelijk huren en betalen daarvoor 350 Zweedse kronen (33 euro) per stuk.

 

"We zijn erg enthousiast om voor het eerst huren uit te proberen en onze klanten te inspireren om op een circulaire manier naar mode te kijken", verklaarde designhoofd Maria Östblom. "Onze Conscious Exclusive-collecties zijn gemaakt van duurzaam geproduceerde materialen, dus we denken dat ze perfect zijn om deze proef mee te beginnen"

 

Duurzaamheid 

Nieuwe bedrijfsmodellen als tweedehandskleding, abonnementen en verhuurdiensten worden steeds populairder in de mode-industrie, omdat shoppers zoeken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Alleen al dit jaar hebben onder meer Banana Republic, Scotch & Soda en Urban Outfitters een vorm van kledingverhuur gelanceerd.

 

De gerenoveerde H&M-winkel zal ook andere diensten aanbieden om het engagement van de keten in verband met recycling en duurzaamheid in de verf te zetten. De winkel heeft een reparatie-atelier om kleding te laten repareren, evenals een H&M Beauty Bar van Dashl.