Bijenkorf tevreden over reacties op strategiewijziging | RetailDetail

Bijenkorf tevreden over reacties op strategiewijziging

Bijenkorf tevreden over reacties op strategiewijziging

De strategiewijziging die de Bijenkorf vorig jaar doorvoerde, wordt goed ontvangen door de klanten. Dat stelt algemeen directeur Giovanni Colauto bij de presentatie van het boek 'VEDIS Vijftig'.

Strategiewijziging

De 'premium experience'-strategie leidt bijvoorbeeld tot goede resultaten in het Amsterdamse filiaal, schrijft RetailNews. Ook in andere filialen zijn consumenten tevreden over de koerswijziging.

 

Bijenkorf trok afgelopen jaar meer luxemerken aan, in navolging van buitenlandse warenhuizen als Saks Fifth Avenue en zusterbedrijf Selfridges. "Wij proberen die ervaring van buitenlandse warenhuizen naar Nederland te halen", zegt Colauto.

 

Onderdeel van deze strategiewijziging was tevens de sluiting van vijf vestigingen. Twee daarvan, in Arnhem en Enschede, gingen afgelopen jaar al dicht. Dat ging de algemeen directeur niet in de koude kleren zitten, vertelt hij, "maar bij een strategiewijziging is het zaak om snel te handelen".

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.