Bijna 20 procent meer omzet bij Adidas | RetailDetail

Bijna 20 procent meer omzet bij Adidas

Bijna 20 procent meer omzet bij Adidas
Shutterstock

De Duitse sportkledinggroep Adidas heeft er een sterk eerste kwartaal van 2017 opzitten: de omzet ging met bijna 20% de hoogte in en de winst steeg zelfs met bijna 30%, vooral dankzij sterke prestaties in Noord-Amerika en China.

“Sterke start”

De omzet in Noord-Amerika steeg met 35,8%, terwijl er in China sprake was van een opmars van 29,9%. Voor de hele groep was er sprake van een omzetgroei van 18,9% naar 5,67 miljard euro. Dankzij die positieve resultaten steeg ook de nettowinst met bijna één derde, van 351 naar 456 miljoen euro.

 

“We hadden een sterke start van het jaar”, zegt CEO Kasper Rorsted. “Onze grote merken Adidas en Reebok toonden net als onze belangrijkste markten een tweecijferige omzetgroei. Dankzij een grote wereldwijde vraag naar onze producten waren we in staat om onze winstgevendheid significant te verbeteren, ondanks sterke negatieve wisselkoerseffecten.”

 

De verkoop van het merk Adidas steeg in het eerste kwartaal met 20% naar 4,8 miljard euro en ook bij Reebok was er een groei van 18,5% naar 492 miljoen euro. TaylorMade, het golfmerk van Adidas, groeide met 7% naar 294 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dank zij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar opnieuw z’n marktaandeel licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.