Binnenstad Eindhoven profiteert van Primark | RetailDetail

Binnenstad Eindhoven profiteert van Primark

Binnenstad Eindhoven profiteert van Primark

De binnenstad van Eindhoven heeft het aantal bezoekers met een vijfde zien stijgen sinds de komst van de Britse winkelketen Primark in november van vorig jaar. Datzelfde effect was ook al te zien rond andere filialen van Primark in Nederland.

Ook in andere steden

Volgens gegevens van marktonderzoeker Strabo, dat in opdracht van de gemeente de stroom voorbijgangers bij het Piazza Center met eigen camera's onderzocht, is sinds de komst van Primark de trafiek daar met 13 tot 20 procent gestegen. Ook de ondergrondse parkeergarage van CBRE trekt meer volk.

 

Die cijfers komen overeen met eerder onderzoek van Hans van Tellingen, directeur van Strabo, en Rien Romijn van adviesbureau Seinpost. Zij onderzochten de extra trafiek bij de winkels van Primark in Hoofddorp, Zaandam, Almere, Nijmegen en Zoetermeer. Ook daar steeg het aantal voorbijgangers tot dertig procent. Gemiddeld steeg de omzet van omliggende modewinkels daar met tien procent en voor de horeca was er zelfs sprake van stijgingen tot 40 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.