Binnenstad Eindhoven profiteert van Primark | RetailDetail

Binnenstad Eindhoven profiteert van Primark

Binnenstad Eindhoven profiteert van Primark

De binnenstad van Eindhoven heeft het aantal bezoekers met een vijfde zien stijgen sinds de komst van de Britse winkelketen Primark in november van vorig jaar. Datzelfde effect was ook al te zien rond andere filialen van Primark in Nederland.

Ook in andere steden

Volgens gegevens van marktonderzoeker Strabo, dat in opdracht van de gemeente de stroom voorbijgangers bij het Piazza Center met eigen camera's onderzocht, is sinds de komst van Primark de trafiek daar met 13 tot 20 procent gestegen. Ook de ondergrondse parkeergarage van CBRE trekt meer volk.

 

Die cijfers komen overeen met eerder onderzoek van Hans van Tellingen, directeur van Strabo, en Rien Romijn van adviesbureau Seinpost. Zij onderzochten de extra trafiek bij de winkels van Primark in Hoofddorp, Zaandam, Almere, Nijmegen en Zoetermeer. Ook daar steeg het aantal voorbijgangers tot dertig procent. Gemiddeld steeg de omzet van omliggende modewinkels daar met tien procent en voor de horeca was er zelfs sprake van stijgingen tot 40 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.