Bovendeert Schoenen is failliet

Op 12 december is schoenketen Bovendeert door de rechtbank in Oost-Brabant failliet verklaard. De keten bestond meer dan tachtig jaar en verkocht merkschoenen voor het hele gezin.

 

Winkels blijven open

Het faillissement is aangekondigd op faillissementsdossier.nl en wordt door verschillende media opgepikt. Een curator onderzoekt of een doorstart mogelijk is. Er komt geen faillissementsuitverkoop, maar de kerstverkoop wordt gewoon voortgezet, schrijft De Gelderlander. De vestigingen in onder meer Bergen op Zoom, Etten-Leur, Oosterhout, Tiel en Veenendaal blijven voorlopig open. De webshop is wél dicht: “Wegens omstandigheden is het niet mogelijk een bestelling te plaatsen. In de winkels helpen we u graag”, meldt de website van de retailer.

 

Bovendeert Schoenen heeft zestien winkels in het midden en het zuiden van het land, met name in Bergen op Zoom, Boxtel, Ede, Eindhoven, Etten-Leur, Oosterhout (2), Rotterdam, Spijkenisse, Tiel, Uden, Valkenswaard, Veenendaal (2) en Veldhoven (2). Het bedrijf telt 125 medewerkers.