Brand legt magazijn Scotch & Soda in puin | RetailDetail

Brand legt magazijn Scotch & Soda in puin

Brand legt magazijn Scotch & Soda in puin

In Hoofddorp heeft een grote brand gewoed in een opslagplaats van Scotch & Soda. Het pand ligt volledig in puin en de aanwezig kledij van het Nederlandse modemerk is helemaal verloren gegaan.

Geen gevolgen

De brand ontstond in de nacht van donderdag op vrijdag en zorgde er voor dat een deel van het pand uiteindelijk instortte. Het modemerk beschouwt alle kledij in het pand als verloren, maar dat zou geen gevolgen hebben voor de werking van de webshop: alle bestellingen voor de website liggen opgeslagen in een modern logistiek centrum dat door deze brand niet getroffen is.

 

"De kleding die in het magazijn in Hoofddorp lag was de vrije voorraad, een soort reserve. Die reservevoorraad had nog geen bestemming. De orders van retailers kunnen gewoon uitgeleverd worden, die komen uit een ander magazijn, net als de bestellingen via onze webshop", zegt accountmanager Paul Jonker aan Textilia.

 

Bij de brand in Hoofddorp werden geen andere panden getroffen, buiten rook- en waterschade. Er vielen ook geen gewonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.