Brand legt magazijn Scotch & Soda in puin | RetailDetail

Brand legt magazijn Scotch & Soda in puin

Brand legt magazijn Scotch & Soda in puin

In Hoofddorp heeft een grote brand gewoed in een opslagplaats van Scotch & Soda. Het pand ligt volledig in puin en de aanwezig kledij van het Nederlandse modemerk is helemaal verloren gegaan.

Geen gevolgen

De brand ontstond in de nacht van donderdag op vrijdag en zorgde er voor dat een deel van het pand uiteindelijk instortte. Het modemerk beschouwt alle kledij in het pand als verloren, maar dat zou geen gevolgen hebben voor de werking van de webshop: alle bestellingen voor de website liggen opgeslagen in een modern logistiek centrum dat door deze brand niet getroffen is.

 

"De kleding die in het magazijn in Hoofddorp lag was de vrije voorraad, een soort reserve. Die reservevoorraad had nog geen bestemming. De orders van retailers kunnen gewoon uitgeleverd worden, die komen uit een ander magazijn, net als de bestellingen via onze webshop", zegt accountmanager Paul Jonker aan Textilia.

 

Bij de brand in Hoofddorp werden geen andere panden getroffen, buiten rook- en waterschade. Er vielen ook geen gewonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.

Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop

02/07/2018

Sportwebwinkel Athleteshop heeft het faillissement aangevraagd. Al sinds begin dit jaar kwamen veel klachten binnen over te late en slechte leveringen, en nu zouden ook verschillende leveranciers de samenwerking hebben stopgezet.