Bristol strikt C&A-veteraan als COO

Gevel van winkel Bristol in Den Haag
BYonkruud / Shutterstock.com

Euro Shoe Group, de Limburgse groep achter schoenenmerk Bristol, heeft een nieuwe operationeel directeur: Thijs Brans, voormalig COO voor C&A Nederland en C&A Belux.

 

Doel: weer winst in 2020

Sinds december is Thijs Brans aan zet als Chief Operations Officer bij Bristol-eigenaar Euro Shoe Group. Brans was bijna twintig jaar actief bij C&A, waaronder als COO voor Noordoost-Europa, Nederland en de Belux. Dit jaar nog richtte hij zich op zijn zelfstandige activiteiten als consultant, coach of interimmanager, maar op LinkedIn laat Brans nu weten aan de slag te gaan als COO bij Euro Shoe Group. Voor Brans is het een beetje thuiskomen, want eerder werkte hij al drie jaar lang als districtmanager voor de toenmalige dochterketen Shoe Discount, vandaag omgevormd tot Bristol.

 

CEO Elise Vanaudenhove vindt daarmee versterking voor haar managementteam: begin dit jaar nam zij de fakkel over van haar oom Philippe Vanaudenhove, nadat de oprichtersfamilie in 2017 opnieuw zelf aan het roer ging staan bij het kwakkelende schoenenbedrijf. Inmiddels wist Euro Shoe het verlies met een kwart terug te dringen en sloten onrendabele winkels de deuren. Concreet is het doel om in 2020 weer winst te maken.