Britse Brantano vraagt faillissement aan | RetailDetail

Britse Brantano vraagt faillissement aan

Britse Brantano vraagt faillissement aan

De Britse schoenketen Brantano heeft het faillissement aangevraagd. Nog maar een jaar geleden maakte de keten een doorstart en eerder maakte de keten ook deel uit van de failliete Macintosh Retail Group.

Ook Jones Bootmaker in de problemen

De huidige eigenaar, investeringsbedrijf Alteri, was de voorbije weken al naarstig op zoek naar een overnemer voor Brantano en zusterketen Jones Bootmaker, die het anderhalf jaar geleden voor iets meer dan twaalf miljoen euro in handen had gekregen. Jones Bootmaker is momenteel nog niet failliet, maar de kans op een faillissement is niet onbestaande. Alteri is wel nog in gesprek met mogelijke overnemers.

 

Beide ketens stonden al een tijd onder druk en werden ook sterk getroffen door de brexit en de daling van de waarde van het pond, waardoor de kosten van het bedrijf stegen. Daarnaast hadden ze ook te maken met een veranderend consumentengedrag en de verandering van het retaillandschap in het Verenigd Koninkrijk.

 

Duizend jobs bedreigd

De winkels van Brantano blijven voorlopig gewoon open, terwijl de curatoren op zoek gaan naar de beste oplossing. Bij Brantano werken een duizendtal mensen, die voorlopig in onzekerheid blijven over hun toekomst. Curator Tony Barrell van PwC laat wel al verstaan dat er sowieso ontslagen zullen vallen.

 

Alteri was ook al eigenaar van Brantano toen het vorige keer failliet ging. We hebben heel erg ons best gedaan het bedrijf te herstructureren zonder failliet te gaan, maar zijn daar niet in geslaagd,” liet CEO Gavin George toen weten aan The Guardian. “Dit is de enige manier waarop we het bedrijf konden reorganiseren om het een goede basis voor de toekomst te geven.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.