Britse Brantano vraagt faillissement aan | RetailDetail

Britse Brantano vraagt faillissement aan

Britse Brantano vraagt faillissement aan

De Britse schoenketen Brantano heeft het faillissement aangevraagd. Nog maar een jaar geleden maakte de keten een doorstart en eerder maakte de keten ook deel uit van de failliete Macintosh Retail Group.

Ook Jones Bootmaker in de problemen

De huidige eigenaar, investeringsbedrijf Alteri, was de voorbije weken al naarstig op zoek naar een overnemer voor Brantano en zusterketen Jones Bootmaker, die het anderhalf jaar geleden voor iets meer dan twaalf miljoen euro in handen had gekregen. Jones Bootmaker is momenteel nog niet failliet, maar de kans op een faillissement is niet onbestaande. Alteri is wel nog in gesprek met mogelijke overnemers.

 

Beide ketens stonden al een tijd onder druk en werden ook sterk getroffen door de brexit en de daling van de waarde van het pond, waardoor de kosten van het bedrijf stegen. Daarnaast hadden ze ook te maken met een veranderend consumentengedrag en de verandering van het retaillandschap in het Verenigd Koninkrijk.

 

Duizend jobs bedreigd

De winkels van Brantano blijven voorlopig gewoon open, terwijl de curatoren op zoek gaan naar de beste oplossing. Bij Brantano werken een duizendtal mensen, die voorlopig in onzekerheid blijven over hun toekomst. Curator Tony Barrell van PwC laat wel al verstaan dat er sowieso ontslagen zullen vallen.

 

Alteri was ook al eigenaar van Brantano toen het vorige keer failliet ging. We hebben heel erg ons best gedaan het bedrijf te herstructureren zonder failliet te gaan, maar zijn daar niet in geslaagd,” liet CEO Gavin George toen weten aan The Guardian. “Dit is de enige manier waarop we het bedrijf konden reorganiseren om het een goede basis voor de toekomst te geven.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.