Buitenlandse investeerders kopen Schoenenreus | RetailDetail

Buitenlandse investeerders kopen Schoenenreus

Buitenlandse investeerders kopen Schoenenreus

De failliete winkelketen Schoenenreus is in handen gekomen van CA Global Partners en GA Europe, twee Amerikaanse bedrijven die overeen zijn gekomen om zeventien tot twintig winkels open te houden. Het is nog niet duidelijk om welke winkels het exact gaat.

Ook voorraad overgenomen

De twee investeerders nemen ook de voorraad en de bedrijfsmiddelen over en gaan nu bekijken hoe het verder moet met de keten. Ze willen alvast eerst proberen om de huidige voorraad te verkopen, om pas daarna te bekijken of er een nieuwe collectie kan komen.

 

Schoenenreus werd vorige maand failliet verklaard, voor de tweede keer in amper twee jaar tijd. De keten had hoge schulden bij de bank die het niet meer kon betalen. Midden deze maand werd nog bekend gemaakt dat een aantal winkels opnieuw zouden opengaan om zo de aanwezig voorraad te verkopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.