Buitenlandse investeerders kopen Schoenenreus | RetailDetail

Buitenlandse investeerders kopen Schoenenreus

Buitenlandse investeerders kopen Schoenenreus

De failliete winkelketen Schoenenreus is in handen gekomen van CA Global Partners en GA Europe, twee Amerikaanse bedrijven die overeen zijn gekomen om zeventien tot twintig winkels open te houden. Het is nog niet duidelijk om welke winkels het exact gaat.

Ook voorraad overgenomen

De twee investeerders nemen ook de voorraad en de bedrijfsmiddelen over en gaan nu bekijken hoe het verder moet met de keten. Ze willen alvast eerst proberen om de huidige voorraad te verkopen, om pas daarna te bekijken of er een nieuwe collectie kan komen.

 

Schoenenreus werd vorige maand failliet verklaard, voor de tweede keer in amper twee jaar tijd. De keten had hoge schulden bij de bank die het niet meer kon betalen. Midden deze maand werd nog bekend gemaakt dat een aantal winkels opnieuw zouden opengaan om zo de aanwezig voorraad te verkopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.