Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan | RetailDetail

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan
© Willy Barton / Shutterstock.com

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

 

Honderd miljoen gaat in rook op

Dat cijfer loopt nog elk jaar op, ontdekte The Times: in 2016 ging 'nog maar' voor 21 miljoen euro aan Burberry-artikels de brandstapel op - alles samen zette het merk de voorbije jaren voor liefst honderd miljoen euro aan eigen producten in de fik. 

 

Het bedrijf gaf in de Britse media toe dat het "processen heeft lopen om overbodige voorraden te minimaliseren" en wees er onder andere op dat een nieuwe parfumdeal met Coty vorig jaar de aanleiding was om voor 10 miljoen pond (11 miljoen euro) aan oud eigen parfum te laten verbranden. 

 

Eigen aan luxeproducenten

Volgens modespecialist Maria Malone van de Manchester Metropolitan University neemt Burberry zijn toevlucht tot zulke extreme maatregelen om het merk exclusiever te maken: "Ze willen geen Burberry-producten in handen laten komen van iemand die ze met flinke kortingen zou kunnen verkopen en zo het merk zou devalueren."

 

Andere luxeproducenten zouden overigens nog veel meer producten uit de markt halen: de voorbije twee jaar heeft Richemont (de eigenaar van Cartier) voor bijna een half miljard aan uurwerken teruggekocht: die zouden voor het grootste deel op het stort beland zijn. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.