C&A AG breidt raad van bestuur uit

C&A AG breidt raad van bestuur uit
Shutterstock.com

C&A AG, het moederbedrijf boven de gelijknamige kledingketen, heeft Allan Leighton en Alexander Birken benoemd tot respectievelijk voorzitter en directeur van de raad van bestuur.

 

"Ervaren retailprofessionals"

Allan Leighton is momenteel voorzitter van de Co-op Group en was eerder voorzitter van Royal Mail en CEO van Asda. De ervaren retailer stond tevens al aan het hoofd van Walmart Europe. Als voorzitter neemt hij de plaats in van Martijn Brenninkmeijer. Alexander Birken is momenteel voorzitter en CEO van de Duitse voormalige postorderreus Otto Group en was daarvoor COO van Spiegel, een toonaangevend Amerikaans direct marketing- en catalogusbedrijf.

 

"Met deze benoemingen voegen we twee zeer ervaren retailprofessionals toe aan C&A AG. Allan Leighton heeft een sterke staat van dienst om bedrijven snel aan te passen aan het evoluerende markt- en consumentengedrag. Het vult de kennis en ervaring van Alexander Birken in retail en e-commerce goed aan. Hun gezamenlijke ervaring zal van grote waarde zijn voor de groeistrategieën van C&A”, aldus Boudewijn Beerkens, CEO van Cofra Holding. Die is op haar beurt de moedermaatschappij van C&A AG.