C&A annuleert contracten met leveranciers

Archiefbeeld: een C&A-logo aan een winkel
Shutterstock.com

C&A heeft het merendeel van de contracten met fabrieken in ontwikkelingslanden opgezegd. De modeketen wil zelfs niet meer wil betalen voor reeds geproduceerde orders, meldt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.

 

Kortingen

HRW baseert zich op gesprekken met diverse leveranciers en zag ook mailverkeer in. Naast het annuleren van orders zou C&A ook kortingen vragen op zendingen, bericht RTL Z. De mensenrechtenorganisatie roept de modeketen op om haar verantwoordelijkheid te nemen: "Andere kledingketens zoals H&M en Zara betalen nog wel voor de orders die geproduceerd zijn of in productie zijn", verduidelijkt Aruna Kashap. "De leveranciers hebben ook kosten gemaakt om deze kleding te maken."

 

C&A bevestigt dat het contracten heeft geannuleerd, maar beweert met de rug tegen de muur te staan nu 1400 winkels zijn gesloten door de coronacrisis. "We kunnen het verlies niet compenseren door uitgaves in de online shop. Door deze buitengewone omstandigheden richten we ons op het behouden van de liquiditeit."

 

De keten zegt verder wel alle goederen te zullen aanvaarden die de fabrieken reeds verlaten hebben. Voor orders die momenteel in productie zijn werkt het kledingbedrijf aan individuele oplossingen met leveranciers.