C&A gaat sterk investeren in modernisering | RetailDetail

C&A gaat sterk investeren in modernisering

C&A gaat sterk investeren in modernisering

Modeketen C&A gaat een miljard euro investeren in de modernisering van een groot aantal van zijn winkels. Enkele andere filialen, die niet rendabel kunnen worden gemaakt, zullen echter de deuren moeten sluiten.

Omzetdalingen

C&A heeft momenteel ongeveer 1.500 filialen in Europa en het wil daarvan het komende jaar ongeveer één derde moderniseren, binnen vijf jaar moet 80% van het netwerk vernieuwd zijn. Dat moet voor een ommekeer zorgen, want de keten heeft al een tijdje te maken met dalende omzetten. Winkels die niet meer rendabel zijn, zullen de deuren moeten sluiten. De hele operatie gaat ongeveer 1 miljard euro kosten.

 

In Nederland kregen dit jaar alleen al zestig winkels een opknapbeurt. Daarnaast raakte ook al bekend dat vier winkels van de keten hun deuren zullen sluiten. Het gaat over twee vestigingen in Utrecht, eentje in Pijnacker en één in Nijverdal. Daarbij gaan geen banen verloren: al het personeel kan aan de slag in een andere winkel. Ook in België wordt er gewerkt aan modernisering, zoals onlangs nog in Wijnegem, Brugge en Wevelgem. Nieuws over sluitingen is er nog niet.

 

“C&A wil benadrukken dat het zich in de toekomst zal blijven aanpassen aan de veranderende markt door sterk te investeren in zijn merk, zijn collecties en ‘omnichannel’, waarbij een sterkere integratie komt van winkels en de online shop”, aldus Sven Verresen, woordvoerder bij C&A België. “Om dat te realiseren, plant C&A Europa in de komende jaren investeringen voor een bedrag van 1 miljard euro. Het gaat dus, voor alle duidelijkheid, om investeringen in groei en niet om een herstructurering, zoals in enkele kranten werd gemeld.”

 

Van het familiebedrijf C&A worden zelden cijfers vrijgegeven. De omzet in 2014 wordt geschat op een kleine drie miljard euro en in 2015 zou er sprake geweest zijn van een omzetdaling van 2% ten opzichte van een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).