C&A herschikt directie: topman Benelux stapt op

C&A herschikt directie: topman Benelux stapt op
Eric Andrew Brenninkmeijer - Foto C&A

Het vertrek van Eric Andrew Brenninkmeijer bij C&A Benelux brengt een heuse stoelendans teweeg bij de Duitse keten. Brenninkmeijer gaat C&A Duitsland leiden en wordt als hoofd van de Benelux-tak opgevolgd door huidig verkoopdirecteur Stefanie Schneider.

 

Nieuwe uitdaging

De nieuwe directeur Duitsland, Eric Andrew Brenninkmeijer, is een telg van de bekende eigenaarsfamilie. Hij volgt Jean-Marie Malbranke op, die nog geen jaar aan het hoofd stond van de Duitse tak van de modeketen. Voordien leidde hij wel nog de Franse tak van C&A. Volgens TextilWirtschaft heeft het bedrijf geen duidelijke reden gegeven voor het vertrek van Malbranke, behalve dat hij "C&A verlaat om een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan."

 

C&A beleeft moeilijke tijden: in verschillende landen staan de omzet en de rentabiliteit onder druk. Eerder deze week raakte bekend dat de retailer dertien winkels gaat sluiten in Duitsland, in het kader van een herstructureringsplan. Vorige week kondigde de groep ook de sluiting aan van dertig Franse winkels. In dat land gaat het om de tweede reorganisatie in minder dan een jaar.