C&A schrapt 70 banen op hoofdkantoor in Vilvoorde | RetailDetail

C&A schrapt 70 banen op hoofdkantoor in Vilvoorde

C&A schrapt 70 banen op hoofdkantoor in Vilvoorde

Kledingketen C&A schrapt 70 banen op het Belgische en Europese hoofdkantoor in Vilvoorde. Momenteel zijn daar 570 werknemers aan de slag. Ook in Düsseldorf verdwijnen 160 jobs.

Kosten besparen

“De bedoeling van de herstructurering is om de competitiviteit in Europa te verbeteren en een duurzame business uit te bouwen”, klinkt het bij C&A: “De organisatie wordt vereenvoudigd om kosten te besparen.” In de Belgische winkels, waar ongeveer 2.000 mensen aan de slag zijn, verdwijnen geen banen.

 

Naast de herstructureringen op de hoofdkantoren staat er ook een volledig nieuw winkelconcept in de steigers. Dat werd eind vorig jaar al aangekondigd. Daarbij gaat C&A maar liefst een miljard euro investeren in een modernisering van de winkels. Een klein aantal niet rendabele filialen zullen ook de deuren moeten sluiten.

 

Modernisering

C&A heeft ongeveer 1.500 filialen in Europa en wil één derde van die winkels dit jaar nog moderniseren. Binnen vijf jaar moet 80% van het winkelnetwerk aangepakt zijn. Dat nieuwe concept moet er vooral voor zorgen dat de omzetten opnieuw de hoogte ingaan, want de voorbije jaren had de keten te maken met dalende verkopen.

 

“C&A wil benadrukken dat het zich in de toekomst zal blijven aanpassen aan de veranderende markt door sterk te investeren in zijn merk, zijn collecties en ‘omnichannel’, waarbij een sterkere integratie komt van winkels en de online shop”, aldus woordvoerder Sven Verresen in november van vorig jaar.

 

De keten is al een tijdje bezig met het verbeteren van zijn winkelnetwerk: zo werd in de zomer van 2016 nog besloten om alle winkels in Turkije te sluiten of te verkopen, omdat ze niet rendabel genoeg waren. Ook in Spanje verdwijnen er om dezelfde reden 23 van de in totaal 106 filialen. In Nederland sluiten dan weer twee winkels in Utrecht, eentje in Pijnacker en één in Nijverdal. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.