C&A schrapt 70 banen op hoofdkantoor in Vilvoorde

C&A schrapt 70 banen op hoofdkantoor in Vilvoorde

Kledingketen C&A schrapt 70 banen op het Belgische en Europese hoofdkantoor in Vilvoorde. Momenteel zijn daar 570 werknemers aan de slag. Ook in Düsseldorf verdwijnen 160 jobs.

Kosten besparen

“De bedoeling van de herstructurering is om de competitiviteit in Europa te verbeteren en een duurzame business uit te bouwen”, klinkt het bij C&A: “De organisatie wordt vereenvoudigd om kosten te besparen.” In de Belgische winkels, waar ongeveer 2.000 mensen aan de slag zijn, verdwijnen geen banen.

 

Naast de herstructureringen op de hoofdkantoren staat er ook een volledig nieuw winkelconcept in de steigers. Dat werd eind vorig jaar al aangekondigd. Daarbij gaat C&A maar liefst een miljard euro investeren in een modernisering van de winkels. Een klein aantal niet rendabele filialen zullen ook de deuren moeten sluiten.

 

Modernisering

C&A heeft ongeveer 1.500 filialen in Europa en wil één derde van die winkels dit jaar nog moderniseren. Binnen vijf jaar moet 80% van het winkelnetwerk aangepakt zijn. Dat nieuwe concept moet er vooral voor zorgen dat de omzetten opnieuw de hoogte ingaan, want de voorbije jaren had de keten te maken met dalende verkopen.

 

“C&A wil benadrukken dat het zich in de toekomst zal blijven aanpassen aan de veranderende markt door sterk te investeren in zijn merk, zijn collecties en ‘omnichannel’, waarbij een sterkere integratie komt van winkels en de online shop”, aldus woordvoerder Sven Verresen in november van vorig jaar.

 

De keten is al een tijdje bezig met het verbeteren van zijn winkelnetwerk: zo werd in de zomer van 2016 nog besloten om alle winkels in Turkije te sluiten of te verkopen, omdat ze niet rendabel genoeg waren. Ook in Spanje verdwijnen er om dezelfde reden 23 van de in totaal 106 filialen. In Nederland sluiten dan weer twee winkels in Utrecht, eentje in Pijnacker en één in Nijverdal.