C&A sluit 30 winkels in Frankrijk

C&A sluit 30 winkels in Fankrijk
Shutterstock.com

Modeketen C&A heeft de sluiting van 30 Franse winkels aangekondigd. Daardoor zijn 200 jobs bedreigd. Het gaat om de tweede sluitingsgolf in minder dan een jaar.

 

Dalende omzetcijfers

De sluitingen zouden tijdens een ondernemingsraad eind vorige week zijn aangekondigd, schrijft BFMTV. De Nederlandse modeketen verwees daarbij naar de dalende omzet in Frankrijk. Het gaat om de tweede reorganisatie in minder dan een jaar. Vorig jaar moesten ook al veertien filialen de deuren sluiten.

 

“Het doel is om zoveel mogelijk banen te redden door de overplaatsing van personeel naar andere vestigingen. Maar gezien de afstand tussen de winkels is dat niet altijd makkelijk. Bij de vorige sluitingen hebben we slechts 14 van de 100 personeelsleden kunnen overplaatsen”, zegt vakbondsafgevaardigde Maria Rodrigues. Bij de nieuwe sluitingsgolf zouden 200 banen verloren kunnen gaan.

 

Het sluitingsplan is intussen ook bevestigd door de directie van C&A. Het is nodig om “zich te kunnen aanpassen aan de eisen van een constant evoluerende textieldistributiesector en om de rentabiliteit te herstellen.” Begin vorig jaar (dus voor de eerste sluitingen) telde C&A nog 160 winkels en 2.800 personeelsleden in Frankrijk. Sinds 2016 ziet het bedrijf zijn omzet dalen in het land, onder meer door de opkomst van de e-commerce.