C&A wil 100 Duitse winkels sluiten

C&A wil 100 Duitse winkels sluiten
Shutterstock.com

Volgens Duitse bronnen is C&A van plan om tot honderd vestigingen in Duitsland te sluiten. De modegroep wil via een groot herstructureringsprogramma zijn belangrijkste markt saneren.

 

"Turnaround Germany"

C&A wil zijn winkelnetwerk in Duitsland aanzienlijk verkleinen: volgens manager magazin zou de winkelketen liefst 100 van de 450 vestigingen willen sluiten. Het herstructureringsprogramma heeft de naam ‘Turnaround Germany’ gekregen.

 

De modegroep onderhandelt momenteel volop met de eigenaars van winkelpanden over lagere huurprijzen. Als C&A de gewenste toegevingen niet krijgt, zullen de betrokken winkels gesloten worden. Onrendabele filialen zouden sowieso de deuren moeten sluiten. Onder meer de winkels in Dessau, Rottenburg en Witten zouden al in de eerste maanden van volgend jaar dichtgaan.

 

De modegroep, gerund door de familie Brenninkmeijer, beschrijft het als een normaal proces om het filiaalnetwerk kritisch te bekijken. Het bedrijf wil verder geen commentaar geven op de reikwijdte van geplande sluitingen. Vorig jaar had de familie al tevergeefs naar een koper gezocht voor de modeketen.