Carlos Crespo nieuwe CEO Zara

Zara-eigenaar stelt nieuwe CEO aan
Inditex

Carlos Crespo wordt de nieuwe CEO van kledingketen Zara. Huidig CEO en voorzitter van moederbedrijf Inditex Pablo Isla wil af van zijn dubbele rol.

 

Digitale transformatie

Crespo (foto) is momenteel operationeel directeur, en in een persbericht benadrukt Isla dat Crespo als COO uitstekend werk heeft geleverd in verschillende domeinen van het bedrijf en dat zijn bijdrage als CEO zal van vitaal belang zijn "in een tijd die gekenmerkt wordt door Inditex' strategische digitale transformatie en verreikende inzet voor duurzaamheid".

 

Het Spaanse concern werkt al enkele jaren aan een digitaal transformatieplan, waarbij al zijn merken in 2020 wereldwijd online verkrijgbaar moeten zijn. Inditex heeft naast Zara onder andere Massimo Dutti, Pull&Bear en Stradivarius in portefeuille.

 

In zijn nieuwe rol zal Crespo verantwoordelijk zijn voor technologie (systemen, data en digitaal), IT-beveiliging, logistiek en transport, constructie en werken, juridische zaken, inkoop en duurzaamheid. Daarnaast zal hij samenwerken met Isla, die voorzitter blijft, om de algemene bedrijfsstrategie te bepalen.

 

De 48-jarige Crespo begon zijn loopbaan in 2001 bij Inditex. In 2005 werd hij intern auditeur en vorig jaar werd hij benoemd tot COO, een positie die hij zal behouden tot zijn benoeming tot CEO definitief wordt in juli.