Caroline Biss naar Duitsland

Caroline Biss pakt Duitse markt aan

Caroline Biss pakt Duitse markt aan

De Benelux is te klein geworden voor het snelgroeiende modelabel Caroline Biss: op 24 september opent het Belgische merk een winkel in Düsseldorf, volgend jaar volgt ook Keulen. 

Klaar voor nieuwe stap

Sinds het crisisjaar 2008 is Caroline Biss met 70% gegroeid (oftewel bijna 10% per jaar), vernemen we van Bart Saelen, die samen met zijn echtgenote Ann-Christine Bouckaert het bedrijf leidt. De geconsolideerde bedrijfsopbrengsten bedroegen 38,7 miljoen euro in 2015. “Het wijst erop dat we een sterk product hebben. Nu zijn we klaar zijn voor een nieuw verhaal. We zitten aan de limieten van ons groeipotentieel in de Benelux.” Daarom zet Caroline Biss de stap naar Duitsland.


Het zijn doordachte keuzes: er is nog koopkracht in Duitsland en de culturele verschillen zijn beperkt. Düsseldorf is de modestad van Duitsland en heeft een sterke winkelkern. “We hebben een mooi pand gevonden van een kleine 200m² met een front van 11 meter, in de Grabenstrasse, met interessante buren als Hugo Boss, MarcCain, Dorothee Schumacher en Floris van Bommel. Ik heb graag goede buren. Je versterkt elkaar. In Keulen zullen we een pand van 160m² innemen in de Mittelstrasse.”

 

Duidelijke merkidentiteit

Het succes van Caroline Biss is te danken aan een duidelijke merkidentiteit, meent Saelen: “In mode moet je een ijzersterke formule hebben, en trouw blijven aan jezelf. Wij richten ons bewust op een welomlijnde doelgroep: dames vanaf 35 jaar die jong van geest zijn en die er bij elke gelegenheid goed willen uitzien, ook al hebben ze niet noodzakelijk een maatje 36. Hun probleem lossen we op. Onze klanten kunnen haast blind bij ons kopen, ze weten dat ze altijd complimenten zullen krijgen over hun outfit.”

 

Caroline Biss verkoopt zijn collecties in multimerkenwinkels in de Benelux en enkele andere landen, maar heeft ook een webshop en een netwerk van eigen winkels in de grotere steden: vijftien in België, negen in Nederland en twee in Luxemburg. Expansieplannen voor België heeft Caroline Biss niet meer. “We zijn zo goed als rond, tenzij er één van onze grote multimerkenklanten zou wegvallen. In Nederland willen we nog enkele leemtes invullen. Onder andere in Breda zijn we nog op zoek.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.