CEO C&A Europa stapt op | RetailDetail

CEO C&A Europa stapt op

CEO C&A Europa stapt op

Hans Ploos van Amstel, CEO bij C&A Europa, heeft het bedrijf onverwacht verlaten. Hij deelde die functie met Philippe Brenninkmeijer. Waarom hij de modeketen verlaat, is niet bekendgemaakt.

Onverwachts

Ploos van Amstel stond pas sinds november 2013 mee aan de leiding van het bedrijf. Daarvoor was hij financieel directeur bij Levi Strauss & Co en werkte hij voor P&G. C&A laat in een reactie verstaan dat het vertrek van de CEO onverwachts komt, maar wil enkel kwijt dat het Ploos van Amstel wil bedanken voor zijn inzet. Dat meldt het Duitse Textilwirtschaft.

 

C&A werd in 1841 opgericht en heeft momenteel meer dan 1.500 winkels in Europa. Daarnaast heeft het ook filialen in Brazilië, Mexico en China. Bij de keten werken bijna 40.000 mensen. Tegenwoordig is C&A eigendom van de Cofra Holding van de Nederlandse familie Brenninkmeijer, één van de rijkste families van Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).