CEO C&A Europa stapt op | RetailDetail

CEO C&A Europa stapt op

CEO C&A Europa stapt op

Hans Ploos van Amstel, CEO bij C&A Europa, heeft het bedrijf onverwacht verlaten. Hij deelde die functie met Philippe Brenninkmeijer. Waarom hij de modeketen verlaat, is niet bekendgemaakt.

Onverwachts

Ploos van Amstel stond pas sinds november 2013 mee aan de leiding van het bedrijf. Daarvoor was hij financieel directeur bij Levi Strauss & Co en werkte hij voor P&G. C&A laat in een reactie verstaan dat het vertrek van de CEO onverwachts komt, maar wil enkel kwijt dat het Ploos van Amstel wil bedanken voor zijn inzet. Dat meldt het Duitse Textilwirtschaft.

 

C&A werd in 1841 opgericht en heeft momenteel meer dan 1.500 winkels in Europa. Daarnaast heeft het ook filialen in Brazilië, Mexico en China. Bij de keten werken bijna 40.000 mensen. Tegenwoordig is C&A eigendom van de Cofra Holding van de Nederlandse familie Brenninkmeijer, één van de rijkste families van Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.