CEO van Benetton Fashion Company stapt op | RetailDetail

CEO van Benetton Fashion Company stapt op

CEO van Benetton Fashion Company stapt op
Shutterstock

Marco Airoldi stapt na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 16 mei op als CEO van de Benetton Fashion Company. Airoldi was er sinds 2014 CEO en is verantwoordelijk voor de herpositionering die het bedrijf de voorbije jaren doorvoerde.

Ook nieuwe COO

Toen Airoldi aan de slag ging bij Benetton was het zijn taak om het bedrijf winstgevender te maken. Daarop werd besloten om de focus van het modebedrijf te richten op enkele grote merken, zoals United Colors of Benetton en Sisley: kleinere merken werden dan weer stopgezet. “De raad van bestuur wil Marco Airoldi bedanken die sinds 2013, eerst als consultant en later als CEO en algemeen directeur, heeft bijgedragen aan de vorming en de lancering van het herpositioneringsplan dat zich richt op een aantal markten, winkels en merken van de Benetton Group”, staat te lezen in een persbericht.

 

Momenteel is het nog niet duidelijk of er al een opvolger is voor Airoldi. Wel werd ook meteen bekend gemaakt dat Tommasso Bruso aan de slag gaat als de nieuwe COO van het modebedrijf. Bruso werkt al enkele jaren voor Benetton, eerst in Italië en later in de Verenigde Staten. Tot nu toe was hij aan de slag als CEO van de merken Fedon, Furla en Diesel in Noord-Amerika.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.