Chaussures Maniet opent vier winkels in regio Luik | RetailDetail

Chaussures Maniet opent vier winkels in regio Luik

Chaussures Maniet opent vier winkels in regio Luik

Schoenenbedrijf Chaussures Maniet heeft vier winkels geopend in de Luikse regio: het gaat daarbij over twee vestigingen van Maniet en twee van Luxus. Samen zijn ze goed voor een veertigtal banen.

Naambekendheid vergroten

De twee nieuwe winkels van Luxus openden in Hannut en Sprimont. Ze hebben elk een oppervlakte van ongeveer 1.200 m². De filialen van Maniet, elk met een oppervlakte van ongeveer 300 m², openden dan weer in de winkelcentra Galeries Saint-Lambert en Belle-Île in Luik.

 

“Met de openingen creëren we ongeveer 40 banen in de regio”, zegt CEO George Vanderplancke. “De uitbreiding in Luik is heel belangrijk voor de evolutie van ons bedrijf. We hebben gekozen voor deze locaties gekozen na een grondige studie: dicht bij andere gevestigde waarden, gemakkelijk bereikbaar met de auto en in gebieden die voldoen aan de wensen van onze klanten.”

 

De snelle opening van vier winkels in de regio is een bewuste keuze. Chaussures Maniet had nog maar twee winkels in de regio en wil er nu snel de naambekendheid vergroten. “Daarnaast is het Luikse publiek heel modegericht”, zegt algemeen directeur Pascale Maniet. “In vergelijking met sommige regio's, waar de vraag traditioneler is, kunnen we hier een verscheidenheid aan producten aanbieden.”

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.