Cijfers Giorgio Armani blijven in stijgende lijn | RetailDetail

Cijfers Giorgio Armani blijven in stijgende lijn

Cijfers Giorgio Armani blijven in stijgende lijn

De Italiaanse modegroep Giorgio Armani heeft in 2012 een nettowinst van 194,2 miljoen euro geboekt, een stijging van 7,9%. De omzet steeg met 15,9% naar 2,09 miljard euro. Giorgio Armani zelf, die nog steeds voorzitter is van het bedrijf, schreef het succes toe aan een gesegmenteerd merkenpakket dat verschillende delen van de markt aanspreekt.

Record groepsomzet

"Deze benadering hielp ons snel te reageren op de moeilijkheden die zich voordeden als gevolg van de langdurige economische crisis die helaas nog immer gevolgen heeft voor de markt," aldus Armani in een persbericht. De merken binnen de groep zijn Giorgio Armani Privé, Giorgio Armani, Emporio Armani, Armani Collezioni, AJ Armani Jeans, A|X Armani Exchance, Armani Junior en Armani/Casa.

 

De totale groepsomzet, inclusief licenties, steeg vorig jaar naar 7,4 miljard euro, een record. De operationele winst steeg daarbij met 20,5% naar 339,5 miljoen euro. In 2012 investeerde het bedrijf ook 157,5 miljoen euro, om zijn distributienetwerk zo te versterken.

 

Meer dan 2.200 winkels wereldwijd

Zo opende het een reeks nieuw winkels in Europa, waaronder acht nieuwe filialen in Londen. Ook in het Verre Oosten werd er geïnvesteerd: zo kwamen er in Japan alleen al tien nieuwe locaties van Armani. In Amerika werden er twaalf winkels geopend, wat wereldwijd het totaal op meer dan 2.200 winkels bracht op het einde van 2012.

 

Europa blijft de grootste markt, met een omzet van 882,4 miljoen euro. In Noord-Amerika kwam de omzet uit op 654,6 miljoen euro en in het Verre Oosten was er sprake van een cijfer van 558,3 miljoen euro. Op de thuismarkt Italië was de omzet 422 miljoen euro. Bij de merken waren Armani Jeans (+24,7%) en Armani Junior (+18,1%) de grootse groeiers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.