Consument wil niet langer volle prijs betalen voor mode

Consument wil niet langer volle prijs betalen voor mode
Shutterstock

Klanten lijken steeds vaker niet meer bereid te zijn om de volle prijs te betalen voor mode, door de jarenlange kortingsacties van heel wat winkels.

Consument gewend aan kortingen

Het onderzoek van Fung Global Retail & Technology en First Insightwerd over een periode van drie jaar gevoerd bij meer dan 57.000 vrouwen uit elf landen. Daaruit bleek dat de prijzen voor heel wat kleding de voorbije jaren zijn gedaald, maar dat klanten ook steeds minder willen uitgeven.

 

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat consumenten gemiddeld slechts 76% van de volle prijs wilden betalen voor producten. Dat is het gevolg van een trend binnen de moderetail, waarbij er steevast heel wat kortingen werden gegeven om kleding sneller te verkopen. Retailers krijgen nu de moeilijke taak om klanten opnieuw te laten wennen aan een tijd waarin er minder kortingen worden gegeven.

 

Enkel modieuze sportkleding lijkt aan de trend te ontsnappen, want binnen die categorie wordt er wel nog sneller geld uitgegeven, ondanks het feit dat de prijs er de voorbije jaren sterk is gestegen.

Tags: