COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat | RetailDetail

COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat

COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat
Shutterstock

Na jaren van problemen en protesten mag de Zweedse modeketen COS, dat onderdeel is van de H&M Group, volgend jaar dan toch een vestiging openen op de Dansaertstraat in Brussel.

Aangepaste plannen

COS wou eigenlijk in 2015 al de deuren openen in de Dansaertstraat, maar stuitte toen op verzet van de lokale handelaars. Die zagen het niet zitten dat er een grote keten naar de winkelstraat kwam, omdat die niet paste bij de rest van de winkels, maar vooral omdat de huurprijzen dan mogelijk de hoogte in zouden schieten. Dat schrijft Bruzz.

 

Die handelaars waren dan ook tevreden toen COS een eerste bouwvergunning niet kreeg, omdat de verbouwingen aan het pand niet voldoende rekening hielden met het patrimonium. Daarop werden de plannen aangepast, waarna de modeketen nu toch een bouwvergunning heeft gekregen.

 

De nieuwe plannen zijn minder ingrijpend dan voorheen en kunnen eenvoudig ongedaan gemaakt worden, als COS besluit om het winkelpand in de toekomst te verlaten. De werken moeten eind mei 2018 afgerond zijn, waarna COS dus met enkele jaren vertraging zijn negende Belgische vestiging kan openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.