Costes neemt intrek in voormalig V&D-pand in Leeuwarden | RetailDetail

Costes neemt intrek in voormalig V&D-pand in Leeuwarden

Costes neemt intrek in voormalig V&D-pand in Leeuwarden

Modeketen Costes gaat de helft van het voormalige pand van V&D in Leeuwarden invullen. Na het faillissement van de warenhuisketen in februari 2016 stond het pand een tijdje leeg, tot Zara in november al de helft voor zijn rekening nam.

 

1.300 m² winkelplezier

De winkel van Costes zal 1.300 m² innemen, verdeeld over twee verdiepingen. De vestiging van Zara in hetzelfde pand is goed voor een winkeloppervlakte van 3.000 m². De start van de verbouwingen zijn gepland voor begin mei, waarna de winkel de deuren in juni de deuren moet openen. Zo zal het voormalige pand van V&D bijna 2,5 jaar na het faillissement van de keten terug ingevuld zijn.

 

Costes was oorspronkelijk een merk van The Sting, maar kreeg in 2013 zijn eigen winkels. Sindsdien is de keten uitgegroeid naar meer dan dertig vestigingen in België en Nederland. Een experiment met losstaande vestigingen van Costes Men werd wel al snel terug afgevoerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.