Creatief directeur Christopher Bailey verlaat Burberry | RetailDetail

Creatief directeur Christopher Bailey verlaat Burberry

Creatief directeur Christopher Bailey verlaat Burberry
Shutterstock

Christopher Bailey heeft besloten om modehuis Burberry te verlaten. In maart van volgend jaar legt hij zijn mandaat als bestuurder neer, maar hij blijft wel nog tot het einde van volgend jaar beschikbaar als adviseur.

Verantwoordelijk voor ommekeer

Bailey ging in 2001 aan de slag bij Burberry, dat toen eerder een vergane glorie was. Met zijn nieuwe ontwerpen was hij echter mee verantwoordelijk voor de ommekeer van het modebedrijf, dat vooral bekend is vanwege het typische ruitpatroon.

 

In 2009 kreeg hij een zitje in het directiecomité en in 2014 werd hij zelfs even CEO, toen Angela Ahrendts vertrok naar Apple. Eerder dit jaar werd hij echter al terug vervangen door Marco Gobetti en werd hij terug enkel creatief directeur. In een persbericht laat hij weten dat het tijd is voor nieuwe projecten, schrijft De Tijd.

 

De laatste jaren staat de groei van Burberry onder druk, vooral door de mindere vraag in Azië - een probleem waar zowat alle luxebedrijven mee hebben te kampen. Mogelijk besluit Gobetti om het nu minstens voor een deel over een nieuwe creatieve boeg te gooien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

Duizenden retailjobs in gevaar bij House of Fraser en Poundworld

07/06/2018

In de Britse retailsector dreigt opnieuw een sociaal bloedbad. Warenhuisketen House of Fraser sluit 31 winkels en schrapt ruim 6.000 banen. Discounter Poundworld staat op de rand van het bankroet als het niet snel een koper vindt.