Curatoren zien ook opties voor andere ketens van Macintosh | RetailDetail

Curatoren zien ook opties voor andere ketens van Macintosh

Curatoren zien ook opties voor andere ketens van Macintosh

Nu de deals rond de overname van de ketens Brantano en Zalando vrijwel volledig rond zijn, hebben de curatoren hun hoop geuit dat ook de andere ketens van het failliete Macintosh Retail Group nieuwe eigenaars zullen vinden.

 

Geen info over kandidaten

Na de overname van Scapino, dat in handen komt van de schoenenketen Ziengs, en de verkoop van Brantano, dat wordt overgenomen door de nieuwe vennootschap Brantnew, een samenwerking tussen Nederlander Rens van de Schoor van R&S Retail Group, de Belgische Dieter Penninckx van FNG Group en de familie Torfs, de eigenaar van de Belgische schoenenketen Torfs, moet er nog steeds een oplossing worden gezocht voor heel wat ketens.


Zo zijn er voorlopig nog geen overnemers voor Dolcis, Manfield, Invito, PRO Sport, Steve Madden en Intreza. Volgens de curatoren zijn er wel geïnteresseerde partijen en ze hebben goede hoop dat ook voor die ketens een oplossing zal worden gevonden.


Met de overname van Scapino door Ziengs zullen 140 tot 180 van de in totaal 200 vestigingen gered worden. Ziengs Schoenen heeft momenteel al 77 eigen winkels in Nederland. 80 tot 90 procent van de werknemers van Scapino zullen hun job kunnen behouden.


Bij de overname van Brantano zullen alle 130 winkels in België en Nederland overleven. Dat betekent dat ook de 1.100 werknemers in dienst zullen blijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.