Curatoren zien ook opties voor andere ketens van Macintosh

Curatoren zien ook opties voor andere ketens van Macintosh

Nu de deals rond de overname van de ketens Brantano en Zalando vrijwel volledig rond zijn, hebben de curatoren hun hoop geuit dat ook de andere ketens van het failliete Macintosh Retail Group nieuwe eigenaars zullen vinden.

 

Geen info over kandidaten

Na de overname van Scapino, dat in handen komt van de schoenenketen Ziengs, en de verkoop van Brantano, dat wordt overgenomen door de nieuwe vennootschap Brantnew, een samenwerking tussen Nederlander Rens van de Schoor van R&S Retail Group, de Belgische Dieter Penninckx van FNG Group en de familie Torfs, de eigenaar van de Belgische schoenenketen Torfs, moet er nog steeds een oplossing worden gezocht voor heel wat ketens.


Zo zijn er voorlopig nog geen overnemers voor Dolcis, Manfield, Invito, PRO Sport, Steve Madden en Intreza. Volgens de curatoren zijn er wel geïnteresseerde partijen en ze hebben goede hoop dat ook voor die ketens een oplossing zal worden gevonden.


Met de overname van Scapino door Ziengs zullen 140 tot 180 van de in totaal 200 vestigingen gered worden. Ziengs Schoenen heeft momenteel al 77 eigen winkels in Nederland. 80 tot 90 procent van de werknemers van Scapino zullen hun job kunnen behouden.


Bij de overname van Brantano zullen alle 130 winkels in België en Nederland overleven. Dat betekent dat ook de 1.100 werknemers in dienst zullen blijven.