Curatoren zien ook opties voor andere ketens van Macintosh | RetailDetail

Curatoren zien ook opties voor andere ketens van Macintosh

Curatoren zien ook opties voor andere ketens van Macintosh

Nu de deals rond de overname van de ketens Brantano en Zalando vrijwel volledig rond zijn, hebben de curatoren hun hoop geuit dat ook de andere ketens van het failliete Macintosh Retail Group nieuwe eigenaars zullen vinden.

 

Geen info over kandidaten

Na de overname van Scapino, dat in handen komt van de schoenenketen Ziengs, en de verkoop van Brantano, dat wordt overgenomen door de nieuwe vennootschap Brantnew, een samenwerking tussen Nederlander Rens van de Schoor van R&S Retail Group, de Belgische Dieter Penninckx van FNG Group en de familie Torfs, de eigenaar van de Belgische schoenenketen Torfs, moet er nog steeds een oplossing worden gezocht voor heel wat ketens.


Zo zijn er voorlopig nog geen overnemers voor Dolcis, Manfield, Invito, PRO Sport, Steve Madden en Intreza. Volgens de curatoren zijn er wel geïnteresseerde partijen en ze hebben goede hoop dat ook voor die ketens een oplossing zal worden gevonden.


Met de overname van Scapino door Ziengs zullen 140 tot 180 van de in totaal 200 vestigingen gered worden. Ziengs Schoenen heeft momenteel al 77 eigen winkels in Nederland. 80 tot 90 procent van de werknemers van Scapino zullen hun job kunnen behouden.


Bij de overname van Brantano zullen alle 130 winkels in België en Nederland overleven. Dat betekent dat ook de 1.100 werknemers in dienst zullen blijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.