De Schoenenfabriek failliet

De Schoenenfabriek failliet

De Schoenenfabriek uit Groningen is failliet door het stopzetten van de kredieten door de bank, omdat de keten zijn prognoses niet wist te halen. Dat heeft eigenaar Berend Ziengs zelf bekend gemaakt.

Te snel gegroeid

“De bank heeft besloten onze kredieten te bevriezen, het aantal winkels en voorraad was te snel gegroeid en vervolgens te langzaam geslonken. Ook hebben wij het afgelopen jaar, het net als vele retailcollega’s moeilijk gehad en dus te veel voorraad gehad en deze met hoge kortingen moeten verkopen”, zegt eigenaar Berend Ziengs.

 

De Schoenenfabriek heeft momenteel nog winkels in Groningen, Zwolle, Assen en Leeuwarden. Tot voor kort was er ook een vestiging in Nijkerk, maar die werd al gesloten. Het oorspronkelijke doel van Ziengs was om tientallen vestigingen te openen in Nederland.

 

In overleg met de curatoren werd wel besloten om zowel de fysieke winkels als de webwinkel de komende periode geopend te houden, terwijl er gezocht wordt naar een overnemer die een doorstart kan bewerkstelligen. Ondertussen worden de collecties met korting verkocht. “Wij willen iedereen bedanken voor hun reacties en steun. We hopen dat ook in de komende periode je vertrouwen en liefde voor De Schoenenfabriek blijft. Ondertussen werken wij dus gewoon door en hopen snel een doorstart of overname te realiseren”, aldus Ziengs.

 

De Schoenenfabriek probeerde zich steevast te onderscheiden van traditionele schoenketens. Zo verkocht het vooral opvallende en exclusieve schoenen in een industriële omgeving. In 2015 won het zelfs nog een landelijke prijs voor de beste winkelbeleving voor de klant.