De Schoenenfabriek failliet | RetailDetail

De Schoenenfabriek failliet

De Schoenenfabriek failliet

De Schoenenfabriek uit Groningen is failliet door het stopzetten van de kredieten door de bank, omdat de keten zijn prognoses niet wist te halen. Dat heeft eigenaar Berend Ziengs zelf bekend gemaakt.

Te snel gegroeid

“De bank heeft besloten onze kredieten te bevriezen, het aantal winkels en voorraad was te snel gegroeid en vervolgens te langzaam geslonken. Ook hebben wij het afgelopen jaar, het net als vele retailcollega’s moeilijk gehad en dus te veel voorraad gehad en deze met hoge kortingen moeten verkopen”, zegt eigenaar Berend Ziengs.

 

De Schoenenfabriek heeft momenteel nog winkels in Groningen, Zwolle, Assen en Leeuwarden. Tot voor kort was er ook een vestiging in Nijkerk, maar die werd al gesloten. Het oorspronkelijke doel van Ziengs was om tientallen vestigingen te openen in Nederland.

 

In overleg met de curatoren werd wel besloten om zowel de fysieke winkels als de webwinkel de komende periode geopend te houden, terwijl er gezocht wordt naar een overnemer die een doorstart kan bewerkstelligen. Ondertussen worden de collecties met korting verkocht. “Wij willen iedereen bedanken voor hun reacties en steun. We hopen dat ook in de komende periode je vertrouwen en liefde voor De Schoenenfabriek blijft. Ondertussen werken wij dus gewoon door en hopen snel een doorstart of overname te realiseren”, aldus Ziengs.

 

De Schoenenfabriek probeerde zich steevast te onderscheiden van traditionele schoenketens. Zo verkocht het vooral opvallende en exclusieve schoenen in een industriële omgeving. In 2015 won het zelfs nog een landelijke prijs voor de beste winkelbeleving voor de klant.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.