Decathlon opent distributiecentrum in Nederland

Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Decathlon opent voor de Nederlandse markt een eigen magazijn. Tot nu toe werd Nederland beleverd vanuit België, maar daar stopt de sportketen binnenkort mee. In Tilburg komt een magazijn van 40.000 vierkante meter.

 

40.000 vierkante meter in Tilburg

De Nederlandse winkels en webshop van Decathlon zullen niet langer worden bevoorraad vanuit het Belgische distributiecentrum in Willebroek. Dat werd nochtans pas een paar jaar geleden op een strategische locatie aan de A12 neergepoot, met als bedoeling om de fulfilment voor de Benelux – zowel voor e-commerce als de winkels – te verzorgen.


Nu gaat de sportketen vanaf 2020 toch een eigen Nederlands magazijn openen in Tilburg, net boven de Belgische grens. Het magazijn wordt 40.000 vierkante meter groot en zal 400 tot 500 mensen tewerkstellen, zo bericht De Tijd.

 

“Nederland vaart vandaag een afzonderlijke, sterke koers, waardoor er nood is aan een eigen logistiek”, klinkt de uitleg van Koen Tengrootenhuysen, vastgoeddirecteur bij Decathlon België. De Franse keten wil in Nederland sterk groeien: het aantal winkels moet er verdubbelen van de huidige 14 naar 30. Tegenwoordig gebeurt ook al een deel van de Nederlandse bevoorrading vanuit Duitsland.


Het magazijn in Willebroek zal geen gevolgen voelen, belooft Tengrootenhuysen: “Er is geen invloed op onze activiteiten in Willebroek en al zeker niet op de werkgelegenheid”. Het directielid benadrukt dat Decathlon in België ook autonoom blijft groeien: in oktober werd nog een uitbreiding van 16.700 vierkante meter bekendgemaakt, bovenop de huidige 47.000 vierkante meter.