Decathlon opent Nederlandse webwinkel

Decathlon opent Nederlandse webwinkel

De Franse sportketen Decathlon heeft afgelopen week een op de Nederlandse markt gerichte webwinkel geopend. Klanten vinden er artikelen voor 75 verschillende sporten.

Drie vestigingen in Nederland

Decathlon zette enkele jaren geleden voet op Nederlandse bodem en beschikt intussen over drie vestigingen. De bekendste daarvan is vlakbij de Amsterdam Arena gevestigd, maar Decathlon heeft ook winkels in het Limburgse Kerkrade en het Brabantse Best. Decathlon is onderdeel van de Oxylane Group en beschikt in andere landen al veel langer over een webwinkel, weet Twinkle.

 

Door de opening van het online filiaal wordt Decathlon een landelijke speler op het gebied van sportartikelen. Daarmee moet het de concurrentie aan met de webwinkels van grotere sportketens en met gespecialiseerde webshops als Futurumsport, Plutosport en SportshopsDirect. Ook algemene webwinkels als Wehkamp.nl verkopen een groot assortiment sportartikelen, terwijl Coolblue met de opening van een winkel in tennisbenodigdheden recent ook een stap zette op het gebied van sport.

Tags: