Decathlon opent Nederlandse webwinkel | RetailDetail

Decathlon opent Nederlandse webwinkel

Decathlon opent Nederlandse webwinkel

De Franse sportketen Decathlon heeft afgelopen week een op de Nederlandse markt gerichte webwinkel geopend. Klanten vinden er artikelen voor 75 verschillende sporten.

Drie vestigingen in Nederland

Decathlon zette enkele jaren geleden voet op Nederlandse bodem en beschikt intussen over drie vestigingen. De bekendste daarvan is vlakbij de Amsterdam Arena gevestigd, maar Decathlon heeft ook winkels in het Limburgse Kerkrade en het Brabantse Best. Decathlon is onderdeel van de Oxylane Group en beschikt in andere landen al veel langer over een webwinkel, weet Twinkle.

 

Door de opening van het online filiaal wordt Decathlon een landelijke speler op het gebied van sportartikelen. Daarmee moet het de concurrentie aan met de webwinkels van grotere sportketens en met gespecialiseerde webshops als Futurumsport, Plutosport en SportshopsDirect. Ook algemene webwinkels als Wehkamp.nl verkopen een groot assortiment sportartikelen, terwijl Coolblue met de opening van een winkel in tennisbenodigdheden recent ook een stap zette op het gebied van sport.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Franse modeketen Ba&sh komt naar Amsterdam

21/03/2018

De Franse modeketen Ba&sh heeft een huurovereenkomst getekend voor een pand in de P.C. Hoofdstraat in Amsterdam. De nieuwe winkel opent nog dit voorjaar de deuren. Het is de eerste Nederlandse vestiging van de keten.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Back to top