Decathlon opent Nederlandse webwinkel

Decathlon opent Nederlandse webwinkel

De Franse sportketen Decathlon heeft afgelopen week een op de Nederlandse markt gerichte webwinkel geopend. Klanten vinden er artikelen voor 75 verschillende sporten.

Drie vestigingen in Nederland

Decathlon zette enkele jaren geleden voet op Nederlandse bodem en beschikt intussen over drie vestigingen. De bekendste daarvan is vlakbij de Amsterdam Arena gevestigd, maar Decathlon heeft ook winkels in het Limburgse Kerkrade en het Brabantse Best. Decathlon is onderdeel van de Oxylane Group en beschikt in andere landen al veel langer over een webwinkel, weet Twinkle.

 

Door de opening van het online filiaal wordt Decathlon een landelijke speler op het gebied van sportartikelen. Daarmee moet het de concurrentie aan met de webwinkels van grotere sportketens en met gespecialiseerde webshops als Futurumsport, Plutosport en SportshopsDirect. Ook algemene webwinkels als Wehkamp.nl verkopen een groot assortiment sportartikelen, terwijl Coolblue met de opening van een winkel in tennisbenodigdheden recent ook een stap zette op het gebied van sport.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Richemont wil Yoox Net-a-Porter volledig overnemen

22/01/2018

De Zwitserse luxegroep Richemont heeft een voorstel gedaan om een controlerend aandeel te pakken te krijgen bij online retailer Yoox Net-a-Porter. Het wil zo de eigen online strategie versneld uitrollen.

The Sting weet flinke winst te maken in boekjaar 2016

22/01/2018

Modeketen The Sting heeft in 2016 opnieuw winst weten te maken, nadat het een jaar eerder nog meer dan vijf miljoen euro verlies moest slikken. Ook zusterformule Costes wist het boekjaar 2016 positief af te sluiten.

Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Back to top