Delvaux krijgt lening van Brussels gewest | RetailDetail

Delvaux krijgt lening van Brussels gewest

Delvaux krijgt lening van Brussels gewest

Handtassenmaker Delvaux krijgt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lening van vier miljoen euro. De financiering moet dienen om de ontwikkeling van de Brusselse economie te stimuleren.

 

Tweede lening

Het is niet de eerste keer dat Delvaux geld krijgt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In 2007 kreeg het immers al een gelijkaardige lening van drie miljoen euro. De lening wordt gegeven door de financieringspool van het Brusselse gewest, finance.brussels/GIMB Groep.

 

Delvaux werd in 1829 opgericht en is zo het oudste lederwarenbedrijf van Europa. Sinds 2011 is het in handen van First Heritage Group, dat op zijn beurt eigendom is van de miljardairsfamilie Fung uit Hongkong. First Heritage Group heeft de voorbije jaren al ongeveer 10 miljoen euro geïnvesteerd in Delvaux.

 

Tegenwoordig telt Delvaux meer dan 300 medewerkers, waarvan 136 in het Brusselse gewest. Met de investering van het gewest moet dat aantal in de toekomst waarschijnlijk verder oplopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.