Delvaux krijgt lening van Brussels gewest | RetailDetail

Delvaux krijgt lening van Brussels gewest

Delvaux krijgt lening van Brussels gewest

Handtassenmaker Delvaux krijgt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lening van vier miljoen euro. De financiering moet dienen om de ontwikkeling van de Brusselse economie te stimuleren.

 

Tweede lening

Het is niet de eerste keer dat Delvaux geld krijgt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In 2007 kreeg het immers al een gelijkaardige lening van drie miljoen euro. De lening wordt gegeven door de financieringspool van het Brusselse gewest, finance.brussels/GIMB Groep.

 

Delvaux werd in 1829 opgericht en is zo het oudste lederwarenbedrijf van Europa. Sinds 2011 is het in handen van First Heritage Group, dat op zijn beurt eigendom is van de miljardairsfamilie Fung uit Hongkong. First Heritage Group heeft de voorbije jaren al ongeveer 10 miljoen euro geïnvesteerd in Delvaux.

 

Tegenwoordig telt Delvaux meer dan 300 medewerkers, waarvan 136 in het Brusselse gewest. Met de investering van het gewest moet dat aantal in de toekomst waarschijnlijk verder oplopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.