Designers doen aangifte tegen Beverwijkse Bazaar | RetailDetail

Designers doen aangifte tegen Beverwijkse Bazaar

Designers doen aangifte tegen Beverwijkse Bazaar

Verschillende ontwerpers hebben een klacht ingediend tegen de Beverwijkse Bazaar. Ze betichten de bazaar er van namaakhandel te faciliteren en willen nu dat er zo snel mogelijk een einde komt aan die praktijken.

"Bekend voor namaak"

"De Bazaar staat in heel Nederland bekend als een plek waar namaakproducten van grote merken worden verkocht", vertelde G. van den Broek, advocaat van de merkhouders in het Noordhollands Dagblad. "De merkhouders hebben de politie verzocht om te onderzoeken of de Bazaar kan worden verboden en of de organisatie van de Beverwijkse Bazaar en de valse dealers samen kunnen worden aangemerkt als een criminele organisatie."

 

In de Beverwijkse Bazaar, ook wel 'de zwarte markt' genoemd, verkopen handelaars en particulieren allerhande producten. Dat kan gaan over kleine prullaria en voedingsmiddelen tot kledij, waar dus ook heel wat namaak zou tussen zitten.

 

De voorbije maanden werd er al een team ingehuurde testkopers naar de Beverwijkse Bazaar gestuurd om verschillende producten aan te kopen. Daarna werd de echtheid van de 'merkproducten' gecontroleerd, waaruit bleek dat maar liefst 90 procent namaak was. De vraag om iets te ondernemen tegen de handel van namaak bleek bij een volgende testronde echter onbeantwoord, vandaar dat nu acht merken aangifte hebben gedaan, waaronder Armani, Björn Borg, Chanel en Beats by Dr. Dre.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.