Designers doen aangifte tegen Beverwijkse Bazaar

Designers doen aangifte tegen Beverwijkse Bazaar

Verschillende ontwerpers hebben een klacht ingediend tegen de Beverwijkse Bazaar. Ze betichten de bazaar er van namaakhandel te faciliteren en willen nu dat er zo snel mogelijk een einde komt aan die praktijken.

"Bekend voor namaak"

"De Bazaar staat in heel Nederland bekend als een plek waar namaakproducten van grote merken worden verkocht", vertelde G. van den Broek, advocaat van de merkhouders in het Noordhollands Dagblad. "De merkhouders hebben de politie verzocht om te onderzoeken of de Bazaar kan worden verboden en of de organisatie van de Beverwijkse Bazaar en de valse dealers samen kunnen worden aangemerkt als een criminele organisatie."

 

In de Beverwijkse Bazaar, ook wel 'de zwarte markt' genoemd, verkopen handelaars en particulieren allerhande producten. Dat kan gaan over kleine prullaria en voedingsmiddelen tot kledij, waar dus ook heel wat namaak zou tussen zitten.

 

De voorbije maanden werd er al een team ingehuurde testkopers naar de Beverwijkse Bazaar gestuurd om verschillende producten aan te kopen. Daarna werd de echtheid van de 'merkproducten' gecontroleerd, waaruit bleek dat maar liefst 90 procent namaak was. De vraag om iets te ondernemen tegen de handel van namaak bleek bij een volgende testronde echter onbeantwoord, vandaar dat nu acht merken aangifte hebben gedaan, waaronder Armani, Björn Borg, Chanel en Beats by Dr. Dre.

Tags: