DFM Participaties heropent 5 Skooter-winkels | RetailDetail

DFM Participaties heropent 5 Skooter-winkels

DFM Participaties heropent 5 Skooter-winkels

DFM Participaties, dat eerder dit jaar aankondigde de nieuwe eigenaar te zijn van schoenenketen Scapino in België, heeft vijf winkels van de kledingketen Skooter heropend in Nederland.

Volgende maand opening webshop

Met de overname van Scapino kreeg DFM 24 winkels in handen in België, die het momenteel allemaal aan het ombouwen is naar het nieuwe concept The Fashion Market. Momenteel zijn daar al 14 filialen van geopend.

 

Nu heeft de groep ook vijf winkels van Skooter heropend, het bedrijf dat in september voor de tweede keer failliet ging nadat het in de zomer nog maar pas een doorstart had gemaakt.

 

"We hopen dat de heropeningen van Skooter in Nederland net zo succesvol zullen verlopen als de openingen van The Fashion Market in België. Tevens nemen wij de Scapino outlets in Gent over, deze zullen als laatste worden verbouwd. De verwachting is deze twee winkels tegen medio december te kunnen openen. Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan de webshop.

 

Volgende maand zal de webshop, voor zowel Skooter als The Fashion Market, online gaan," zegt Ed Hasselman, managing directeur van DFM, verder nog in een persbericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.