Distributiecentrum en hoofdkantoor Miss Etam-holding failliet

Shutterstock.com

Het distributiecentrum en het hoofdkantoor van NXT Fashion, het moederbedrijf van Miss Etam en Steps, zijn failliet verklaard. 116 werknemers verliezen hun baan.

 

Onduidelijke toekomst voor winkels

Exact een week geleden vroeg NXT Fashion uitstel van betaling voor beide onderdelen. Topman Martijn Rozenboom verwees toen naar de verplichte winkelsluitingen in Nederland, waardoor de omzet volledig was weggevallen en de betrokken bedrijfsonderdelen niet meer aan hun betalingsverplichtingen konden voldoen.

 

Door de faillissementen verliezen alvast 116 werknemers hun job. Zij worden wel gedurende maximaal zes weken betaald door het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), schrijft RetailNews.

 

Over de eventuele gevolgen voor de winkels van Miss Etam en Steps, wil curator Nils Reerink zich niet uitspreken. Hij hoopt dat het management in de komende dagen meer duidelijkheid zal brengen. De winkels blijven door de lockdown al zeker gesloten tot 19 januari. Dat ook de webshops al sinds september uit de lucht zijn, laat het slechtste vermoeden.

 

Rozenboom nam in de zomer de Nederlandse ketens van de failliete modegroep FNG over. Hij bracht  Claudia Sträter, Expresso, Miss Etam, Promiss en Steps onder in een nieuwe holding: NXT Fashion. De omstreden zakenman verkocht Expresso en Claudia Sträter al snel door aan de Van Uffelen Groep. Plussizemerk Promiss werd later overgenomen door het Belgische merk Paprika.