Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België | RetailDetail

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.

 

Poging tot doorstart

Na het faillissement van Men at Work in Nederland was het lot van de drie Belgische vestigingen, die vooral streetwear en jeans verkochten, even onduidelijk: de winkels in Brugge, Gent en Antwerpen behoren tot een andere vennootschap, die op dat moment niet onder de faillissementsaanvraag viel.

 

Toch blijkt ook die vennootschap nu failliet. Ook over kledingwinkel Fish & Chips in Antwerpen, die bij hetzelfde concern hoort, valt nu het doek. Er is eveneens een hoofdkantoor in Antwerpen waarover het faillissement is uitgesproken.

 

Er wordt geprobeerd om een doorstart te maken, laat en woordvoerder van de curator weten aan De Telegraaf. In Nederland zouden zich al overnamekandidaten hebben aangemeld voor de winkels of voor een deel van de inboedel. De 27 Nederlandse winkels, goed voor 425 medewerkers, gingen eind juni over de kop. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).