Doek valt voor Maison de Bonneterie na 125 jaar | RetailDetail

Doek valt voor Maison de Bonneterie na 125 jaar

Doek valt voor Maison de Bonneterie na 125 jaar

De klassieke kledingwarenhuizen van Maison de Bonneterie in Amsterdam en Den Haag sluiten de deuren vanwege de aanhoudende economische malaise. Alleen de outletvestiging in Heemstede blijft voorlopig nog open.

Nieuwe huurders gezocht

Het familiebedrijf zegt het besluit met pijn in het hart te hebben genomen. Alle opties voor de toekomst, inclusief verkoop van de keten, zijn de afgelopen periode uitgebreid bekeken, maar uiteindelijk is sluiting van de winkels aan het Rokin in Amsterdam en de Gravenstraat in Den Haag de enige valide optie. De onderneming gaat nu op zoek naar huurders voor de winkelpanden, die allebei op absolute toplocaties werden gebouwd en eigendom zijn van het bedrijf.

 

De honderd medewerkers van Maison de Bonneterie zijn vrijdag geïnformeerd over de ontwikkelingen. Daarbij is medegedeeld dat voor zoveel mogelijk mensen wordt geprobeerd een nieuwe baan te vinden. De vakbonden zijn uitgenodigd om te komen praten over een sociaal plan.

 

Maison de Bonneterie bestaat sinds 1889. De onderneming gooide de laatste jaren al een paar keer het roer om in een poging het omzettij te keren. Daarbij werd onder meer gekeken naar shop-in-shops.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.