Doek valt voor Maison de Bonneterie na 125 jaar

Doek valt voor Maison de Bonneterie na 125 jaar

De klassieke kledingwarenhuizen van Maison de Bonneterie in Amsterdam en Den Haag sluiten de deuren vanwege de aanhoudende economische malaise. Alleen de outletvestiging in Heemstede blijft voorlopig nog open.

Nieuwe huurders gezocht

Het familiebedrijf zegt het besluit met pijn in het hart te hebben genomen. Alle opties voor de toekomst, inclusief verkoop van de keten, zijn de afgelopen periode uitgebreid bekeken, maar uiteindelijk is sluiting van de winkels aan het Rokin in Amsterdam en de Gravenstraat in Den Haag de enige valide optie. De onderneming gaat nu op zoek naar huurders voor de winkelpanden, die allebei op absolute toplocaties werden gebouwd en eigendom zijn van het bedrijf.

 

De honderd medewerkers van Maison de Bonneterie zijn vrijdag geïnformeerd over de ontwikkelingen. Daarbij is medegedeeld dat voor zoveel mogelijk mensen wordt geprobeerd een nieuwe baan te vinden. De vakbonden zijn uitgenodigd om te komen praten over een sociaal plan.

 

Maison de Bonneterie bestaat sinds 1889. De onderneming gooide de laatste jaren al een paar keer het roer om in een poging het omzettij te keren. Daarbij werd onder meer gekeken naar shop-in-shops.

Tags: