Doek valt voor Maison de Bonneterie na 125 jaar | RetailDetail

Doek valt voor Maison de Bonneterie na 125 jaar

Doek valt voor Maison de Bonneterie na 125 jaar

De klassieke kledingwarenhuizen van Maison de Bonneterie in Amsterdam en Den Haag sluiten de deuren vanwege de aanhoudende economische malaise. Alleen de outletvestiging in Heemstede blijft voorlopig nog open.

Nieuwe huurders gezocht

Het familiebedrijf zegt het besluit met pijn in het hart te hebben genomen. Alle opties voor de toekomst, inclusief verkoop van de keten, zijn de afgelopen periode uitgebreid bekeken, maar uiteindelijk is sluiting van de winkels aan het Rokin in Amsterdam en de Gravenstraat in Den Haag de enige valide optie. De onderneming gaat nu op zoek naar huurders voor de winkelpanden, die allebei op absolute toplocaties werden gebouwd en eigendom zijn van het bedrijf.

 

De honderd medewerkers van Maison de Bonneterie zijn vrijdag geïnformeerd over de ontwikkelingen. Daarbij is medegedeeld dat voor zoveel mogelijk mensen wordt geprobeerd een nieuwe baan te vinden. De vakbonden zijn uitgenodigd om te komen praten over een sociaal plan.

 

Maison de Bonneterie bestaat sinds 1889. De onderneming gooide de laatste jaren al een paar keer het roer om in een poging het omzettij te keren. Daarbij werd onder meer gekeken naar shop-in-shops.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.